ES vidaus reikalų komisarė įspėja dėl išpuolių Europoje

Vykstant karui tarp Izraelio ir „Hamas“, Europos Sąjungos (ES) vidaus reikalų komisarė Ylva Johansson įspėja dėl išaugusios terorizmo grėsmės Europoje.

Policija sulaiko demonstrantą Palestiną palaikančiame pikete Berlyne.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Policija sulaiko demonstrantą Palestiną palaikančiame pikete Berlyne.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2023, 6:13 PM

„Yra didžiulė rizika, kad dėl padėties Artimuosiuose Rytuose padidės terorizmo grėsmė Europoje“, – sakė ji trečiadienį keliems Europos laikraščiams. Didžiausią riziką esą kelia tai, „kad išpuolius gali įvykdyti žmonės, kurie jau yra čia, jau yra radikalizavęsi“.

Komisarė, anot laikraščio „Frankfurter Allgeimeine Zeitung“, atkreipė dėmesį virtinę Komisijos iniciatyvų ir įstatymų sugriežtinimų, kurie gali būti taikomi jau dabar. Esą yra parengtos gairės dėl geresnės religinių vietų ir viešųjų erdvių apsaugos, Komisija skiria tam finansinę paramą.

Y. Johansson, be to, ragino policijos institucijas aktyviau keistis duomenimis ir paminėjo ES reglamentą dėl kovos su teroristiniu turiniu internete.

Reglamentas, pavyzdžiui, įpareigoja tinklo operatorius per valandą pašalinti teroristinius turinius, jei jie gauna atitinkamą nacionalinių institucijų nurodymą. Tačiau šį instrumentą, anot komisarės, valstybės naudoja tik kaip „paskutinę priemonę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.