M. Morawieckis: Lenkija kritiškai vertina V. Orbano ir V. Putino susitikimą

Lenkija kritiškai vertina Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimą, penktadienį pareiškė Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis.

M. Morawieckis: Lenkija kritiškai vertina V. Orbano ir V. Putino susitikimą.<br>EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
M. Morawieckis: Lenkija kritiškai vertina V. Orbano ir V. Putino susitikimą.<br>EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
V. Orbanas ir V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Orbanas ir V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-10-27 18:48

Šį mėnesį, tuo metu, kai Rusija kariauja Ukrainoje, jiedu buvo susitikę Pekine.

Vengrija niekada nenorėjo konfrontacijos su Rusija, bet norėjo užmegzti glaudžius santykius, – kaip pranešama, V. Orbanas sakė V. Putinui. – Mes stengiamės išsaugoti savo dvišalius ryšius didesnės tarptautinės įtampos sąlygomis“.

Vėliau V. Orbaną dėl šio susitikimo kritikavo Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

„Mes taip pat labai kritiškai vertiname šį susitikimą, kaip ir kitas anksčiau vykusias derybas“, – penktadienį Briuselyje surengtoje spaudos konferencijoje sakė M. Morawieckis.

Jis teigė, kad ketvirtadienį ir penktadienį vykusiame ES aukščiausiojo lygio susitikime diskusijos buvo susijusios su Ukraina, o ne su tuo, kas su kuo susitiko.

„Leiskite priminti, kad kai kurie ES vadovai irgi susitiko arba kalbėjosi su V. Putinu po to, kai prasidėjo karas, ir Lenkija, ypač dabartinė (PiS) vyriausybė, tai vertina labai kritiškai“, – pridūrė M. Morawieckis.

Vengrijos politikai reguliariai susitinka su Rusijos ir Baltarusijos politikais. Neseniai Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto penktą kartą nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios vyko į Maskvą dalyvauti aukščiausiojo lygio susitikime energetikos klausimais.

Nei V. Orbanas, nei P. Szijjarto neapsilankė Kyjive nuo pat karo pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.