Estija panaikino leidimus turėti ginklą sovietinio tanko-paminklo Narvoje gynėjams

Estijos policijos ir sienos apsaugos departamentas panaikino trijų Ida-Viru apskrities gyventojų leidimus turėti ginklą, nes jie aktyviai priešinosi tanko-paminklo ir kitų sovietinių simbolių demontavimui Narvoje ir taip kėlė grėsmę viešajai tvarkai bei valstybės saugumui, praneša portalas ERR.

Estijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Estijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2023, 5:30 PM

Vienas iš protestuotojų, Stanislavas (jo pavardė neskelbiama), apskundė policijos sprendimą teisme, teigdamas, jog pareigūnai nepateikė jokių įrodymų, kad jo veiksmai galėjo kelti grėsmę valstybės saugumui, rašo laikraštis „Põhjarannik“.

Tartu administracinis teismas konstatavo, jog pareiškėjas buvo sulaikytas policijos, siekiant užkirsti kelią masinėms riaušėms, todėl jis kaip šaunamojo ginklo savininkas galėjo kelti grėsmę viešajai tvarkai ir Estijos Respublikos saugumui.

Tartu administracinis teismas taip pat nusprendė, kad tankas T-34 yra karinis sovietų okupacinės valdžios paminklas, kuris Rusijos invazijos į Ukrainą sąlygomis yra aktyvaus teroro simbolis.

Prie Estijos sienos su Rusija esančioje Narvoje daugiausia gyvena rusakalbiai.

Praėjusiais metais Estijos vyriausybės potvarkiu Narvoje ir apylinkėse, nepaisant daugelio miestiečių nepasitenkinimo, buvo perkelti šeši paminklai su sovietine karine simbolika, tarp jų - tankas T-34. Tankas buvo nugabentas į netoli sostinės esantį karo muziejų.

Vėliau Narva nepanoro eksponuoti pamušto rusų tanko, kuris buvo atgabentas iš Ukrainos kaip muziejinis eksponatas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.