Lenkijos kunigų sekso vakarėlio detalės šokiruoja: dalyvavo prostitutas, slėptas perdozavęs vyras

Lenkijos bažnyčią krečia dar vienas didelis skandalas, jau pareikalavęs vyskupo Grzegorzo Kaszako galvos. Šįkart per šalį ritasi tyrimas dėl vienoje parapijoje įvykusio sekso vakarėlio, kuriame dalyvavo ir prostitutas. Lenkijos žiniasklaida skelbia, kad orgija vyko vieno iš Sosnovieco vyskupijos kunigų namuose.

Kunigai.<br>123rf nuotr.
Kunigai.<br>123rf nuotr.
 Lenkijos Bažnyčią vėl krečia skandalas.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 Lenkijos Bažnyčią vėl krečia skandalas.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 28, 2023, 8:48 PM

Faktai apie kunigų sekso vakarėlį į viršų lysti pradėjo, kai policija pradėjo kriminalinį tyrimą dėl įvykių vieno kunigų namuose Dabrova Gorničoje rugpjūčio 30–31 dienomis.

Skelbiama, kad vakarėlio metu perdozavęs vaistų nuo erekcijos disfunkcijos susmuko vienas dalyvių.

Jam buvo iškviesta greitoji pagalba, tačiau Lenkijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad kunigai bandė neįleisti paramedikų į apartamentus.

Kaip skelbė lenkų geltonosios žiniasklaidos leidinys „Fakt“, į tarnybas kreipėsi vienas iš vakarėlių dalyvių. Leidinys neva turėjo garso įrašą, kuriame pro duris išmestas vakarėlio dalyvius paskambino ir meldė atvykti paramedikus. Teigiama, kad jis verkė ir vienu metu teigė, kad iš jo draugo burnos bėga putos.

Šis skandalas greitai nusirito per visą Lenkiją. Sekso vakarėlis nacionaliniu mastu vadinamas „gėjų orgija“.

Kaip rašo „Associated Press“, parapija didžiąja dalimi patvirtino tai, kas rašoma Lenkijos žiniasklaidoje. Paskelbta, kad sekso vakarėlis vyko Tomaszo Z. Namuose. Nurodoma, kad kunigas padarė „labai didelį moralinių normų pažeidimą“.

G.Kaszakas šį kunigą atleido dar rugsėjo 21 dieną ir nurodė pradėti bažnytinį teismą, tačiau rugsėjo 29 dieną pats pateikė prašymą jį atleisti. Kaip pastebi „Associated Press“, Vatikanas jį patvirtino labai greitai. Tiesa, Vatikano pranešime atsistatydinimo priežastys nėra nurodomos. Vyskupui – 59-eri, tad jam dar toli iki pensijos, kuri pasiekiama 75-erių.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad paskutinysis skandalas – tik ledkalnio viršūnė, susijusi su G.Kaszako parapija.

2010 metais tuomet Sosnovieco laikinasis rektorius buvo įtariamas įsivėlus į susistumdymą homoseksualų klube. Jam buvo leista dirbti toliau, nors pasirodžius informacijai Lenkijos žiniasklaidoje ir kilo didelis skandalas.

2023 metų kovą Lenkijoje irgi buvo daug kalbama apie Sosnovieco parapiją – šįkart dėl tragedijos. Tuomet rastas 26 metų diakono kūnas. Ant kūno buvo sužalojimai, buvo įtariama savižudybė.

Netrukus vietos prokurorai paskelbė, kad jį nužudė 40 metų kunigas, kuris vėliau nusižudė ir pats.

Prokurorai atskleidė, kad vyrai jau kurį laiką turėjo komplikuotus santykius, kunigas diakonui siuntė grasinimus.

Lenkijos bažnyčia pastaraisiais metais patiria vis daugiau skandalų. Šalį krėtė ne vienas kunigų pedofilijos skandalas, atsistatydino ne vienas kunigas. Lenkijoje fiksuojamas ir žmonių palankumo bažnyčiai sumažėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.