Dar viena rusų komikų auka: Italijos premjerė kalbėjosi su „Afrikos lyderiu“, prabilo apie nuovargį dėl Ukrainos

​Rugsėjo 18 d. vykusio pokalbio su dviem Rusijos komikais, apsimetusiais Afrikos lyderiais, metu Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni prabilo apie „didelį nuovargį“ dėl karo Ukrainoje. Pranešama, kad G.Meloni pasiūlė, jog ji turi idėjų, kaip „rasti išeitį“.

G. Meloni.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
G. Meloni.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2023, 11:00 AM

Jos biuras patvirtino, kad skambučio metu ją suklaidino „apsimetėlis, prisistatęs Afrikos Sąjungos komisijos pirmininku“.

„Iš visų pusių jaučiamas didelis nuovargis“, – pranešė G.Meloni.

„Artėja akimirka, kai visi supras, kad mums reikia išeities... Ukrainos kontrpuolimas nevyksta taip, kaip tikėtasi... Jis nepakeitė konflikto likimo, ir visi supranta, kad [konfliktas] gali tęstis daug metų, jei nerasime sprendimo. Ukrainiečiai daro tai, ką turi daryti, o mes stengiamės jiems padėti“, – kalbėjo ji.

„Turiu keletą idėjų, kaip suvaldyti šią situaciją, bet laukiu tinkamo momento, kad galėčiau jas pateikti ant stalo“, – per pokalbį atskleidė G.Meloni.

Pasak Italijos žiniasklaidos, komikai yra Vladimiras Kuznecovas ir Aleksejus Stoliarovas, bendrai žinomi kaip Vovanas ir Leksas.

Vovanas ir Leksas garsėja prorusiškumu ir netgi buvo kaltinami ryšiais su Rusijos žvalgybos tarnybomis. Tačiau jokių įrodymų apie šiuos ryšius nėra.

Parengta pagal „The Kyiv Independent“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.