Ukrainos ambasada Ankaroje paneigė neteisingą Turkijos žiniasklaidos informaciją apie V. Zelenskio interviu

Ukrainos ambasada Turkijoje paneigė neteisingą informaciją apie Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pasisakymus, kurią anksčiau išplatino kai kurios Turkijos žiniasklaidos priemonės, komentuodamos jo interviu vienam iš Amerikos televizijos kanalų.

V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Zelenskis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 9:57 AM

Taip sakoma Ukrainos ambasados ​​Ankaroje pareiškime.

„Ukrainos ambasada kategoriškai neigia iš Turkijos žiniasklaidos sklindančią nepatikimą informaciją apie Ukrainos prezidento V. Zelenskio pasisakymus“, – rašoma pareiškime.

Ambasada pažymi, kad Ukrainos valstybės vadovas savo interviu (televizijos kanalui „NBS News“) kalbėdamas apie tuos, kurie kursto priešiškumą ir naudoja terorą, turėjo omenyje Rusiją ir Iraną, kurie akivaizdžiai suinteresuoti eskaluoti karą Artimuosiuose Rytuose ir įtraukti į jį daug tautų. Būtent Rusiją ir Iraną Ukrainos prezidentas apibūdino kaip terorizmo rėmėjus, kurie, kaip žino daugelis pasaulio šalių, nesilaiko jokių taisyklių ir įstatymų.

Kai kurios Turkijos žiniasklaidos priemonės pranešė, jog esą prezidentas V. Zelenskis, atsakydamas į klausimą, ar Izraelis įvykdė karo nusikaltimų Gazos Ruože, pareiškė, kad „kare su terorizmu nėra įstatymų ir taisyklių“.

Ambasados ​​pareiškime taip pat sakoma, kad prezidentas V. Zelenskis pažymėjo, kaip svarbu apsaugoti taikius gyventojus ir teikti humanitarinę pagalbą civiliams, kai Izraelio ir palestiniečių konfliktas įgauna vis platesnį mastą: „Reikia atidaryti humanitarinius koridorius, paleisti įkaitus, padėti civiliams. ... Mes visi turime sustabdyti šį karą“.

Ukrainos ambasada Turkijoje pabrėžia, kad melagienos autoriai stengiasi nuslėpti nuo Turkijos visuomenės aiškius ir nedviprasmiškus Zelenskio žodžius. „Ukraina visada ir nuosekliai pasisako už žmogaus gyvybės gynimą“, – rašoma pareiškime.

Pasak dokumento autorių, karą prieš Ukrainą pradėjusi Rusija yra suinteresuota nukreipti nuo jo pasaulio dėmesį ir sukelti nesantaiką tarp Ukrainos ir jos partnerių.

„Esame dėkingi visiems, kuriems rūpi teisingas įvykių nušvietimas ir kova su dezinformacija. Taip pat esame dėkingi Turkijai, jos vadovui ir žmonėms už mūsų siekių atkurti taiką Ukrainoje ir padaryti pasaulį teisingesnį rėmimą“, – rašoma pareiškime.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, interviu televizijos kanalui „NBC News“ V. Zelenskis paragino Vakarus gerokai sustiprinti paramą Ukrainai oro gynybos sistemomis, turėdamas omenyje ​​tam tikrų kompleksų perdavimą ir nuomą dabar ir bendrą jų gamybą ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.