Ispanijos parlamentas ketvirtadienį balsuos dėl naujo premjero

Ispanijos parlamentas ketvirtadienį balsavimu spręs, ar socialistas Pedro Sánchezas gali likti šalies premjero kėdėje dar ketverius metus.

Ispanijos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Ispanijos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2023, 6:00 PM

Tai socialiniame tinkle „X“ pirmadienį pranešė parlamento pirmininkė Francina Armengol.

P. Sánchezo perrinkimas laikomas užtikrintu, vykus ilgoms deryboms, kurios buvo inicijuotos paskelbus neaiškius rinkimų rezultatus.

Jis gali tikėtis 179 iš 350 parlamento žemųjų rūmų narių palaikymo, susitarus su Katalonijos separatistų ir baskų partijomis. Tai yra trimis balsais daugiau nei reikia, kad P. Sánchezas galėtų tęsti darbą premjero poste.

Debatai parlamente turėtų prasidėti trečiadienį, o balsavimas bus rengiamas ketvirtadienį.

P. Sánchezas užsitikrino dviejų Katalonijos separatistų partijų paramą, pažadėjęs amnestiją visiems asmenims, patrauktiems atsakomybėn už nusižengimus, susijusius su separatizmu.

Opozicinės partijos prieštarauja šiam sandoriui. Jos kaltina P. Sánchezą, kad šis kelia grėsmę teisės viršenybės principui, demokratijai ir šalies vienybei.

Opozicija taip pat niršta, kad P. Sánchezui pavyko užsitikrinti daugumą, nors jo Socialistų partija (PSOE) liepą surengtuose visuotiniuose rinkimuose nusileido konservatyviai Liaudies partijai (PP).

Karalius Felipe VI iš pradžių patikėjo vyriausybės formavimo misiją pagrindiniam PP kandidatui Albertui Núñezui Feijóo. Tačiau rugsėjo pabaigoje parlamento žemieji rūmai atmetė 62-ejų A. N. Feijóo kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.