Yra ženklų, kad 40 įgriuvusiame tunelyje esančių indų statybininkų yra gyvi

Pirmadienį Indijos gelbėtojai sunkiaisiais ekskavatoriaus valė griuvėsius, mėgindami pasiekti 40 vyrų, po žeme įstrigusių, kai jų statomas tunelis įgriuvo.

 Indija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Indija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-13 07:18, atnaujinta 2023-11-13 07:19

Šiaurinėje Himalajų dalyje esančios Utarachando valstijos valdžios atstovai pranešė, jog yra ženklų, kad darbininkai gyvi.

Gelbėtojai į atkirstą tunelio ruožą tiekia deguonį, vandentiekio vamzdžiu pavyko perduoti maisto.

„Vamzdžiu, kuriuo į vidų tiekiamas deguonis, pavyko perduoti ir nedidelių maisto paketų“, – naujienų agentįrai AFP įvykio vietoje sakė gelbėtojas Durgeshas Rathodi.

„Gavome ženklų, kad viduje įstrigę darbininkai yra gyvi.“

D. Rathodi teigimu, ekskavatoriais pašalinta maždaug 20 metrų sunkių nuolaužų, tačiau vyrai yra įstrigę 40 metrų giliau.

Nelaimių padarinių likvidavimo pareigūnas Devendra Patwalis sakė manąs, kad vyrai greičiausiai yra gyvi.

„Gerai yra tas, kad statybininkai nėra susispaudę, jie turi maždaug 400 metrų ilgio erdvę, kurioje jie gali vaikščioti ir kvėpuoti“, – laikraščiui „Indian Express“ paaiškino D. Patwalis.

Tunelis, kurio ilgis 4,5 km, tiesiamas tarp Silkjaros ir Dandalgaono, kad sujungtų dvi švenčiausias hinduistų religines vietoves – Utarkašį ir Jamunotrį.

Vyriausybės gelbėtojų komandų paskelbtose nuotraukose matomos platų tunelį užtvėrusios didžiulės betono krūvos, o priešais nuolaužas kyšo susisukę metaliniai sulūžusio stogo strypai.

Šis tunelis yra dalis ministro pirmininko Narendra Modi iniciatyva pradėto Čar Damo kelio projekto, kuriuo siekiama pagerinti susisiekimą su keletu iš populiariausių hinduistų šventyklų šalyje, taip pat su Kinijos pasienio regionais.

Indijoje neretai įvyksta nelaimingų atsitikimų didelių infrastruktūros objektų statybvietėse.

Vasarį per staigų potvynį, kuris, ekspertų vertinimu, kilo beatodairiškai vykdant statybų projektus, ekologiškai jautrioje Ukarachando valstijoje žuvo mažiausiai 200 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.