Gelbėtojai Indijoje jau trečią dieną mėgina išvaduoti įgriuvusiame tunelyje įstrigusius statybininkus

Antradienį daugiau nei šimtas gelbėtojų šiaurės Indijoje jau trečią dieną mėgino išgelbėti statybininkus, po žeme įkalintus sugriuvus jų statomam tuneliui.

Indija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Indija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 9:42 AM, atnaujinta Nov 14, 2023, 9:43 AM

Nuo pat sekmadienio ryto Himalajų Utarachando valstijoje esančioje statybvietėje dirba ekskavatoriai, kuriais valomi griuvėsiai ir rausiamas tunelis, pro kurį galėtų išsigelbėti 40 po žeme esančių darbininkų. Pranešama, kad visi jie yra gyvi.

„Didžiausias mūsų pasiekimas yra tas, kad pavyko užmegzti su jais ryšį, be to, jiems tiekiamas deguonis ir maistas“, – naujienų agentūrai AFP antradienį sakė aukščiausio rango Utarakašio valstybės tarnautojas Abhishekas Ruhela.

„Daroma viskas, ko reikia, kad jie išgyventų.“

Jis pridūrė, kad į tunelį tiekiamas deguonis ir nedideli maisto paketai.

Valstijos nelaimių padarinių likvidavimo tarnyba (SDRF) pranešė, kad antradienį gelbėtojai kalbėjosi su po žeme įstrigusiais statybininkais radijo ryšiu.

Kalbėdamas su įvykio vietoje susirinkusiais žurnalistais, vyresnysis nelaimių kontrolės pareigūnas Ranjitas Kumaras Sinha sakė tikįs, kad iki trečiadienio darbininkus pavyks išvaduoti, pridurdamas, kad deguonies jiems užteks „penkioms–šešioms dienoms“.

„Didelė krūva nuolaužų“

Statybų darbininkas Hemantas Nayakas naujienų agentūrai AFP pasakojo, kad sekmadienio ryte, kai įgriuvo stogas, jis buvo tunelyje, tačiau atsidūrė kitoje įgriuvos pusėje ir sugebėjo išsigelbėti.

Į tunelį byrėjo žemės, tačiau, jo žodžiais tariant, „niekas į tai nežiūrėjo rimtai“.

„Tada staiga nuvirto didelė krūva nuolaužų ir tunelis užsivėrė“, – pridūrė jis.

Vyriausybės gelbėtojų komandų paskelbtose nuotraukose matomos platų tunelį užtvėrusios didžiulės betono krūvos, o priešais nuolaužas kyšo susisukę metaliniai sulūžusio stogo strypai.

Komandos sunkiąja technika mėgina pravalyti plyšį, kad į jį galima būtų įterpti 90 cm pločio vamzdį, pro kurį galėtų išlįsti po griuvėsiais įkalinti vyrai, pranešė valstybinė kelių ir infrastruktūros įmonė.

Tunelis, kurio ilgis 4,5 km, tiesiamas tarp Silkjaros ir Dandalgaono, kad sujungtų dvi švenčiausias hinduistų religines vietoves – Utarkašį ir Jamunotrį.

Šis tunelis yra dalis ministro pirmininko Narendra Modi Čar Damo kelio projekto, kuriuo siekiama pagerinti susisiekimą su keletu iš populiariausių hinduistų šventyklų šalyje, taip pat su Kinijos pasienio regionais.

Indijoje neretai įvyksta nelaimingų atsitikimų didelių infrastruktūros objektų statybvietėse.

Vasarį ekologiškai jautrioje Ukarachando valstijoje mažiausiai 200 žmonių žuvo per staigų potvynį, kuris, ekspertų vertinimu, kilo beatodairiškai vykdant statybų projektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.