Suomija fiksuoja didėjančius per Rusiją atvykstančių migrantų skaičius

Suomija prie savo sienos su Rusija, oficialiais duomenimis, registruoja didėjančius dokumentų neturinčių migrantų skaičius.

 Suomijos ir Rusijos pasienis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Suomijos ir Rusijos pasienis.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 5:59 PM

Rusija, nukrypdama nuo savo įprastos politikos, šiuo metu leidžia migrantams tęsti kelionę į Suomiją, nors jie neturi dokumentų, antradienį pareiškė Suomijos vidaus reikalų ministrė Mari Rantanen, kurią cituoja transliuotojas YLE. „Čia kalbama apie neteisėtą atvykimą“, – spaudos konferencijoje tvirtino ji.

M. Rantanen pažymėjo, kad vyriausybė svarsto galimybę apriboti sienos perėjimų skaičių ar sukurti centralizuotus perėjimo punktus. Neatmetama ir sienos uždarymo galimybė, tačiau vyriausybė esą iš karto nesigriebs pačių griežčiausių priemonių.

Duomenys rodo, kad praėjusią savaitę prie sienos buvo užregistruotas 71 asmuo, neturintis galiojančių dokumentų, o pirmadienį ir antradienį tokių žmonių buvo 60. Dauguma jų atvyko iš Artimųjų Rytų. Kai kurie jų tam tikrą laiko tarpą praleido Rusijoje, o kiti keliavo tranzitu.

 

Pasieniečiai pirmadienį sakė YLE, kad Rusija leidžia prieglobsčio prašytojams kirsti sieną dviračiais, tačiau Suomijos pietryčiuose tokia praktika uždrausta nuo ketvirtadienio.

Sienos apsaugos tarnybos Suomijos pietryčiuose viršininko pavaduotojo Jukka Lukkario teigimu, praėjusią savaitę buvo atvykėlių iš Irako, Sirijos, Jemeno ir Somalio, tačiau nefiksuota ukrainiečių.

Suomijos užsienio reikalų ministrė Elina Valtonen pranešė, kad iškels šį klausimą kitą savaitę vyksiančiame Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.