JT vadovas „giliai sunerimęs“ dėl stiprėjančio konflikto Mianmare

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas trečiadienį sakė esąs „giliai sunerimęs“ dėl stiprėjančio konflikto Mianmare, kurį sukėlė praėjusį mėnesį prasidėjęs ginkluotų tautinių mažumų grupuočių puolimas.

A. Guterresas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Guterresas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2023, 8:42 AM

A. Guterresas yra „giliai sunerimęs dėl konflikto išplitimo“ po didelę šalies teritoriją, kurioje, JT duomenimis, yra daugiau nei 200 000 vidinių pabėgėlių, teigiama atstovės spaudai Stephane Dujarric pranešime.

Mūšiai netyla nuo pat spalio 27 d., kai Mianmaro nacionalinio demokratinio aljanso armija (MNDAA), Ta'ango nacionalinio išsivadavimo armija (TNLA) ir Arakano armija (AA) užpuolė kariuomenę netoli šiaurinės sienos su Kinija.

Šią savaitę AA vėl puolė kariuomenę vakarinėje Rachino valstijoje, o kovotojai su chunta iš Tailando pasienyje esančios Kajos valstijos su kariuomene kovėsi netoli valstijos sostinės Loikavo.

Jungtinių Tautų humanitarinių reikalų koordinavimo biuras, remdamasis pirminiais pranešimais iš mūšių zonų pranešė, kad per susirėmimus žuvo mažiausiai 75 civiliai, įskaitant vaikus, dar 94 žmonės buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.