Po P. Sanchezo perrinkimo ministru pirmininku Ispanijoje kilo protestai

Po socialistų ministro pirmininko Pedro Sanchezo perrinkimo Madride į gatves išėjo keli tūkstančiai protestuotojų.

Protestai Ispanijoje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Protestai Ispanijoje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 3:47 PM

Demonstracijos prie P. Sanchezo vadovaujamos Ispanijos socialistų darbininkų partijos (PSOE) būstinės prieš jo susitarimą dėl Katalonijos separatistų amnestijos, kartais smurtinės, vyko 14-ą dieną iš eilės.

P. Sanchezas pažadėjo amnestiją dviem katalonų partijoms mainais už balsus parlamente palaikant jo kandidatūrą į ministrus pirmininkus, ketvirtadienio balsavimas leido jam gauti dar vieną ketverių metų kadenciją praėjus beveik keturiems mėnesiams po pirmalaikių rinkimų.

Mitingo dalyviai mojo Ispanijos vėliavomis ir skandavo šūkius už tautinę vienybę ir Ispaniją, skambėjo ir P. Sanchezą įžeidžiantys šūkiai. Kaukėti dalyviai, daugiausia jauni vyrai, mėtė į policiją butelius, teniso kamuoliukus, petardas ir statė barikadas, rodė televizija. Tuomet policija mitingą nutraukė. Septyni žmonės, įskaitant policijos pareigūną, buvo nesunkiai sužeisti, pranešė naujienų agentūra „Europa Press“, remdamasi pareigūnais. Taip pat septyni žmonės buvo sulaikyti.

Ispanijos konservatoriai ir dešinieji kaltina P. Sanchezą siekiu sukurti „diktatūrą“ ir keliant pavojų demokratijai, valdžių padalijimui ir Ispanijos vienybei. Opozicinės partijos paragino ispanus rengti demonstracijas, kol bus paskelbti nauji rinkimai.

P. Sanchezas buvo išrinktas ketvirtadienį per pirmąjį balsavimo ratą parlamento žemuosiuose rūmuose, už jį balsavo dauguma parlamentarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.