O. Scholzas pasirengęs kalbėtis su V. Putinu, tačiau su tam tikromis sąlygomis

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad yra pasirengęs kalbėtis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, tačiau tam tikromis sąlygomis.

O. Scholzas ir V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
O. Scholzas ir V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
O. Scholzas.<br>EPA-ELTA nuotr.
O. Scholzas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 19, 2023, 2:44 PM

Tai jis pasakė šeštadienį per susitikimą su piliečiais Brandenburgo žemės Nutetalio mieste.

„Aš su juo kalbėsiu“, – sakė politikas, pridurdamas, kad tokio pokalbio sąlyga turėtų būti V. Putino noras siekti rezultato.

„Jis turi išvesti savo karius. Tačiau šiuo metu nėra jokių to ženklų“, – sakė O. Scholzas, paklaustas apie Kijevo ir Maskvos taikos derybų galimybę. Jis nepatikslino, kada galėtų įvykti jo dialogas su V. Putinu.

Kartu kancleris pažymėjo, kad Rusijos vadovui neturi pavykti įgyvendinti savo tikslo jėga aneksuoti kaimyninės valstybės dalis. Todėl partneriai turi nenustoti daryti jam spaudimą ir kartu toliau remti Ukrainą.

Tai ne pirmas kartas, kai O. Scholzas pareiškė esąs pasirengęs kalbėtis su V. Putinu. Prieš kelias dienas viename interviu jis pareiškė esąs pasirengęs tęsti dialogą, tačiau pripažino, kad Maskva dar nepasirengusi taikos deryboms. O. Scholzas pridūrė, kad Ukrainos ir Rusijos derybų pradžiai reikia „ryžtingo Rusijos žingsnio“, t. y. jos kariuomenės išvedimo iš Ukrainos.

Paskutinį kartą O. Scholzas ir V. Putinas telefonu kalbėjosi 2022 metų gruodžio 2 dieną. Iš viso po to, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą, jie kalbėjosi daugiau nei dešimt kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.