Prancūzija siunčia karo laivą su medicinine pagalba Gazos Ruožui

Prancūzija ruošiasi siųsti savo sraigtasparnių gabenimo karinį laivą „Dixmude“ į rytinę Viduržemio jūros dalį; jis ten veš medicininę pagalbą Gazos Ruožui, sekmadienį pranešė Prancūzijos prezidento kanceliarija.

Prancūzija ruošiasi siųsti savo sraigtasparnių gabenimo karinį laivą „Dixmude“ į rytinę Viduržemio jūros dalį.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Prancūzija ruošiasi siųsti savo sraigtasparnių gabenimo karinį laivą „Dixmude“ į rytinę Viduržemio jūros dalį.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2023, 5:00 PM

„Dixmude“ išplauks „savaitės pradžioje ir artimiausiomis dienomis atvyks į Egiptą“, nurodė prezidento Emmanuelio Macrono biuras.

Savaitės pradžioje taip pat planuojamas užsakomasis skrydis, kuriuo bus gabenama daugiau kaip 10 tonų medicinos reikmenų.

„Prancūzija taip pat prisidės prie Europos pastangų lapkričio 23 ir 30 dienomis Europos lėktuvais skraidinant medicininę įrangą“, – teigė prezidento kanceliarija, pridurdama, kad „Prancūzija sutelkia visas turimas priemones, kad prisidėtų prie sužeistų ir sergančių vaikų, kuriems reikalinga skubi pagalba, evakuacijos iš Gazos Ruožo į jos ligonines“.

Šeštadienį E. Macronas kalbėjosi su Kataro emyru šeichu Tamimu bin Hamadu al Thani ir Egipto Prezidentu Abdel Fattah al Sisi apie vykstančias derybas dėl „Hamas“ Gazoje laikomų įkaitų išlaisvinimo.

Prancūzijos gynybos ministras Sebastienas Lecornu šeštadienį taip pat lankėsi Katare, kuris vadovauja tarpininkavimo pastangoms.

Prancūzijos prezidentas ir jo kolega iš Egipto susitarė, kad „reikia padidinti į Gazą įvažiuojančių sunkvežimių skaičių ir sustiprinti koordinavimą siekiant pristatyti humanitarinę pagalbą ir gydyti sužeistuosius“, pranešė E. Macrono biuras.

Izraelyje per spalio 7 dienos „Hamas“ išpuolį žuvo apie 1 200 žmonių, daugiausia civilių, o apie 240 buvo paimti įkaitais, teigia Izraelio pareigūnai.

Gazos Ruože per Izraelio atsaką žuvo apie 12 300 žmonių, iš jų daugiau kaip 5 000 vaikų, teigė „Hamas“ valdomos teritorijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.