D. Trumpas pasveikino naująjį Argentinos prezidentą

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasveikino libertarą ir populistą Javierą Milei su pergale sekmadienį vykusiuose Argentinos prezidento rinkimuose.

 Javieras Milei.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Javieras Milei.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2023, 5:10 PM

„Visas pasaulis stebėjo! Labai jumis didžiuojuosi. Jūs pakeisite savo šalį ir tikrai padarysite Argentiną vėl didžią!“ – D. Trumpas rašė socialiniame tinkle „Truth Social“, kurio vienas iš įkūrėjų jis yra.

D. Trumpas darė užuominą į savo paties 2016 metų rinkimų kampanijos šūkį „Padarykime Ameriką vėl didžią“. Sekmadienį vykusį Argentinos prezidento rinkimų antrąjį turą aiškia persvara laimėjo partijos „La Libertad Avanza“ („Laisvės proveržis“) kandidatas prieš ekonomikos ministrą Sergio Massą iš kairiosios partijos „Unión por la Patria“ („Sąjunga už tėvynę“).

Sunkios ekonominės krizės įkarštyje save „anarchistu-kapitalistu“ vadinantis J. Milei žada radikalų posūkį. Jis nori įvesti JAV dolerį kaip teisėtą atsiskaitymo priemonę, panaikinti centrinį banką bei daugelį ministerijų ir sumažinti socialines išlaidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.