E. Macronas telefonu kalbėjosi su Xi Jinpingu

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį Kinijos vadovui Xi Jinpingui išreiškė „gilų susirūpinimą“ dėl Rusijos ir Šiaurės Korėjos karinio bendradarbiavimo, pranešė Eliziejaus rūmai.

E. Macronas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-20 20:21

E. Macronas ir Xi kalbėjosi telefonu prieš Prancūzijos užsienio reikalų ministrės Catherine Colonna vizitą į Kiniją.

„Norėtume, kad Kinija suprastų, kokiu mastu tai yra problemiška įvykių raida Prancūzijai ir visai Europos Sąjungai“, – po pokalbio žurnalistams sakė Prancūzijos prezidentūros pareigūnas, prašęs neskelbti jo pavardės.

„Tas (bendradarbiavimas), savaime suprantama, paskatintų Rusijos agresijos prieš Ukrainą mastą“, – pridūrė pareigūnas.

Pernai pradėjusi plataus masto karą Ukrainoje, Rusija tapo atstumtąja Vakaruose ir dabar siekia sustiprinti istorinius ryšius su Šiaurės Korėja.

Baltieji rūmai spalį pareiškė, kad Šiaurės Korėja į Rusiją jau pristatė daugiau kaip 1 000 konteinerių su karine įranga ir šaudmenimis, kurie bus naudojami karui Ukrainoje. O Kinija atsisakė pasmerkti Rusijos invaziją į Ukrainą ir nuo karo pradžios tik sustiprino ekonominį, diplomatinį ir karinį bendradarbiavimą su Maskva.

Be karo Ukrainoje, abu prezidentai per pokalbį telefonu aptarė ir karą tarp Izraelio bei „Hamas“ ir susitarė „vengti dar rimtesnės humanitarinės krizės“, pranešė Pekino valstybinė žiniasklaida.

„Abiejų valstybių vadovai apsikeitė nuomonėmis apie Izraelio ir Palestinos konfliktą ir abu mano, kad svarbiausias prioritetas yra vengti tolesnio padėties tarp Palestinos ir Izraelio blogėjimo, ypač išvengti dar rimtesnės humanitarinės krizės“, – pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.