Įspėja Ukrainą: liko 4 mėnesiai ir Rusijoje prasidės visuotinė mobilizacija

​Po kovo mėnesį Rusijoje įvyksiančių prezidento rinkimų autoritarinis režimas šalyje bus galutinai „įtvirtintas“, o Kremlius visu pajėgumu panaudos savo karinį potencialą, nekreipdamas dėmesio į visuomenės nuomonę pačioje Rusijoje. Ukraina ir pasaulis turi ne daugiau kaip keturis mėnesius tam pasirengti, rašo portalas „Unian“.

V. Putinas ir O. Danilovas.<br>lrytas.lt koliažas.
V. Putinas ir O. Danilovas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 9:54 AM, atnaujinta Nov 21, 2023, 9:55 AM

Tai pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas savo kalboje Tarptautiniame saugumo forume Kanadoje.

„Rusijos strateginiai tikslai yra visiškai priešingi Ukrainos tikslams. Tai Ukrainos valstybės sunaikinimas ir ukrainiečių etnoso įsiliejimas į „rusiškojo pasaulio“ rėmus. Kremlius neketina atsisakyti šio tikslo ir ruošiasi ilgam karui“, – sakė jis.

Pasak O.Danilovo, Rusija sugebėjo prisitaikyti prie karo ir Vakarų sankcijų ir dabar aktyviai investuoja lėšas į savo karinį-pramoninį kompleksą. Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pabrėžė, kad Rusija pasirodė esanti atsparesnė Vakarų sankcijoms, nei tikėtasi, o jos ekonomika pamažu persiorientuoja į karinę sritį.

„2024 m. kovo 17 d. prezidento rinkimai Rusijoje yra svarbi data Kremliui. Po kito V. Putino „karūnavimo“ įvyks režimo cementavimas, iš esmės bus atrištos rankos. Po 2024 m. prezidento rinkimų bus galima visuotinė mobilizacija. Todėl Ukraina ir tarptautinė bendruomenė turi 3–4 mėnesius tinkamam pasiruošimui“, – sakė pareigūnas.

O.Danilovas pabrėžė, kad Rusijos ateitis yra miglota, tačiau dabartiniu imperiniu pavidalu ji kelia grėsmę savo kaimynėms, Europai ir visai pasaulio tvarkai.

„Manome, kad veiksmingiausias būdas užkirsti kelią pasikartojančiai agresijai yra kontroliuojamas Rusijos skaidymas į kelias dalis. Juk Rusijos dezintegracija automatiškai lems V.Putino režimo demontavimą, Rusijos desovietizaciją, taip pat jos denuklearizaciją ir demilitarizaciją“, – pabrėžė O.Danilovas.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.