Portugalijoje sulaikyti 28 asmenys, įtariami prekyba žmonėmis

Policija antradienį pranešė, kad po pietiniame Alentecho regione atliktų reidų Portugalijoje sulaikyti 28 asmenys, įtariami prekyba žmonėmis ir žemės ūkio darbuotojų išnaudojimu.

 Portugalijos policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Portugalijos policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 5:33 PM

Sulaikytieji, tarp kurių yra Portugalijos ir užsienio šalių piliečių, įtariami priklausymu neteisėtiems migrantams padedančiam tinklui bei pinigų plovimu ir mokestiniu sukčiavimu, teigiama policijos pranešime, išplatintame po 78 atliktų reidų, kuriuose dalyvavo apie 480 pareigūnų.

Tyrėjai nustatė ir nukentėjusiųjų tapatybę. Tarp aukų – Rumunijos, Moldovos ir Ukrainos, taip pat Indijos, Pakistano ir Senegalo piliečiai.Kaip teigė su tyrimu susipažinęs šaltinis, kurio žodžius citavo dienraštis „Publico“, susivilioję galimybe dirbti Portugalijoje, jie būdavo apgyvendinami baisiomis sąlygomis ir kęsdavo priekabes, įskaitant smurtą.

Sulaikytieji prieš teismą stos trečiadienį. Prieš metus Portugalijos policija tame pačiame regione įvykdė panašią operaciją, per kurią buvo areštuoti 35 asmenys, kuriems pareikšti kaltinimai išnaudojant darbininkus – nelegalius migrantus iš Rytų Europos, Afrikos ir Azijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.