Keistas įvykis Kišiniovo oro uoste: bandė pervežti detalių sovietinei šarvuotajai technikai

Moldovos sostinės Kišiniovo oro uoste sulaikyti penki žmonės, kurie bandė išgabenti į Turkijos miestą Stambulą detalių sovietinei šarvuotajai technikai. Tai trečiadienį pranešė leidinys „Newsmaker“, remdamasis Kovos su organizuotu nusikalstamumu prokuratūra, rašo portalas „eurointegration“.

 Kišiniovo oro uostas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Kišiniovo oro uostas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 2:10 PM

Prokuratūros duomenimis, Moldovos muitininkai aptiko detalių sovietinio pavyzdžio šarvuotajai technikai penkių keleivių nuo 30 iki 57 metų amžiaus bagaže. Teisėsaugininkai konfiskavo detales ir iškėlė baudžiamąją bylą. Tyrimą atlieka Kovos su organizuotu nusikalstamumu prokuratūra.

Portalas primena, kad iki šių metų pabaigos Moldova turėtų gauti modernių oro erdvės kontrolės sistemų, o nuo 2024-ųjų šalies nacionalinė armija taip pat gaus oro gynybai skirtų raketų. Anksčiau Moldovai buvo pristatyti paskutiniai iš 19 šarvuotųjų transporterių „Piranha IIIH“, kuriuos jai perdavė Vokietija.

Kaip buvo pranešta, 2023 metais Moldovos išlaidos gynybai išaugo beveik 70 proc., buvo nuspręsta dalį lėšų skirti oro gynybos sistemai įsigyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.