Lenkijoje prieš teismą stoja 16 Rusijos šnipų

Lenkijoje prieš teismą stoja 16 Rusijos šnipų. Liublino vaivadijos prokurorai pateikė kaltinimus pavojingo šnipų tinklo nariams.

Lenkijoje prieš teismą stoja 16 Rusijos šnipų.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Lenkijoje prieš teismą stoja 16 Rusijos šnipų.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 11:44 AM

Tai trečiadienį socialiniame tinkle X pranešė Lenkijos teisingumo ministras ir generalinis prokuroras Zbigniewas Ziobro.

„Kaltinamieji Rusijos žvalgybos užsakymu vykdė žvalgybinę veiklą prie jūrų uostų ir karinių dalinių, rengė diversijas, taip pat varė propagandinę veiklą prieš Lenkiją. Jiems gresia po 10 metų kalėjimo“, – parašė Z. Ziobro.

Anksčiau Lenkijos prokuratūra informavo, kad tyrimas buvo atliekamas kartu su Vidaus saugumo agentūra, o kaltinamąjį aktą parengė prokuratūros Liublino skyrius.

„Kaltinimai pateikti 16 asmenų, kurie priklausė šnipų tinklui, bendradarbiavusiam su Rusijos specialiosiomis tarnybomis. Kaltinamieji, identifikuoti kaip užsieniečiai iš už rytinės sienos, vykdė žvalgybinę ir propagandinę veiklą prieš Lenkiją bei rengė diversijas Rusijos žvalgybos pavedimu“, – pranešė Lenkijos prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, grupė veikė nuo 2023 metų sausio iki 2023 metų kovo Palenkės Bialoje, Chelme, Medykoje, Peremislyje, Žešuve, Varšuvoje ir kituose šalies miestuose, o kaltinamieji nuolat informuodavo savo „darbdavius“ apie savo veiklos rezultatus, už kuriuos gaudavo atlygį.

Prokuroro prašymu 15-kai įtariamųjų paskirta kardomoji priemonė suėmimas, kad būtų užtikrinta tinkama proceso eigą ir kaltinamieji negalėtų pabėgti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.