Suomija prašo „Frontex“ pagalbos sienos su Rusija apsaugai

Išaugus neteisėtų migrantų iš Rusijos srautui, Suomija paprašė ES sienų apsaugos agentūros „Frontex“ pagalbos. Reikia daugiau personalo ir techninės įrangos, trečiadienį pranešė pasienio apsaugos tarnyba. Suomių žiniasklaidos teigimu, pasieniečiai taip pat paprašė ginkluotųjų pajėgų pagalbos statant spygliuotos tvoros užtvarus pasienio su Rusija punktuose.

Migrantai Suomijos pasienyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Migrantai Suomijos pasienyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 9:18 PM, atnaujinta Nov 22, 2023, 9:19 PM

Projekto vadovas Ismo Kurkis „Lännen“ žiniasklaidos grupei sakė, kad pasienio personalas jau pradėjo statyti papildomus barjerus – „ne tik prie šiaurinių sienos perėjimo punktų, bet visur“.

ES vidaus reikalų komisarė Ylva Johansson ketvirtadienio vakarą Europos Parlamente sakė, kad Europos Komisija palaiko nuolatinį kontaktą su Suomija ir yra pasirengusi padėti. Jos duomenimis, Suomija paprašė atsiųsti 60 „Frontex“ pareigūnų.

Suomijos vyriausybė kaltina Rusiją, kad ši reikalingų dokumentų neturinčius migrantus, daugiausiai – iš Artimųjų Rytų, praleidžiant per sieną su Suomija, kur šie prašo prieglobsčio. Maskva tai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.