V. Orbanas pakomentavo antieuropietiškos partijos pergalę Nyderlanduose: „Permainų vėjai jau čia“

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas teigiamai įvertino kraštutinių dešiniųjų lyderio Geerto Wilderso vadovaujamos Laisvės partijos (PVV) pergalę Nyderlandų parlamento rinkimuose. Apie tai jis paskelbė socialiniame tinkle X (buvusiame tviteryje).

V. Orbanas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
V. Orbanas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-23 11:10

Vengrijos vyriausybės vadovas prie savo tviterio pridėjo ištrauką iš grupės „Scorpions“ dainos „Wind of Change“ vaizdo klipo.

„Permainų vėjas jau čia! Sveikiname Geertą Wildersą laimėjus rinkimus Nyderlanduose!“ – rašė V. Orbanas.

Beveik visiškai suskaičiavus balsus Nyderlandų parlamento rinkimuose, patvirtinta antieuropietiškos kraštutinių dešiniųjų Laisvės partijos (PVV), vadovaujamos Geerto Wilderso, pasisakančio prieš ginklų perdavimą Ukrainai ir turinčio didelę persvarą prieš konkurentus, pergalė.

Tuo metu Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas derybas dėl Ukrainos stojimo į ES laiko klaida. Vengrijos vyriausybės vadovas tai pareiškė savo partijos Fidesz suvažiavime ir dar kartą pridūrė, kad Kijevas yra „šviesmečiais nutolęs nuo Europos Sąjungos“.

Savo kalboje V. Orbanas pažymėjo, kad artimiausiais mėnesiais Europoje tęsis rimtos politinės kovos šiuo ir kitais klausimais. Pastaruoju metu Budapeštas sustiprino savo grasinimus blokuoti derybų dėl Ukrainos stojimo į ES pradžią.

Be to, Vengrijos vyriausybė pradėjo manipuliacines „konsultacijas“ su rinkėjais dėl Ukrainos ir ES, pažymi UNIAN. Vengrijos valdžia paštu siunčia klausimynus, kuriuos artimiausiu metu turėtų gauti visi šalyje registruoti rinkėjai. Iki sausio 10 d. vengrai turi atsakyti į 11 klausimyno klausimų ir grąžinti jį paštu vyriausybės nurodytu adresu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.