Airijos premjeras: Dublino riaušininkai užtraukė Airijai gėdą

Airijos ministras pirmininkas Leo Varadkaras penktadienį pareiškė, kad protestuotojai, susirėmę su policija ir apiplėšę parduotuves Dubline po peiliu ginkluoto asmens išpuolio prie mokyklos, kai buvo sužeisti trys vaikai, buvo motyvuoti „neapykantos“ ir užtraukė „gėdą Airijai“.

Leo Varadkaras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Leo Varadkaras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 1:18 PM, atnaujinta Nov 24, 2023, 1:19 PM

Policija pareiškė, kad ketvirtadienio vakarą Airijos sostinėje pratrūkęs smurtas buvo per dešimtmečius neregėto masto, buvo suimti 34 žmonės.

„Tie, kurie dalyvavo, užtraukė gėdą Dublinui, Airijai ir savo šeimoms bei sau“, – žurnalistams sakė akivaizdžiai įpykęs L. Varadkaras, pavadinęs riaušininkus „nusikaltėliais“. „Jie tai darė ne todėl, kad norėjo apsaugoti airius. Jie nebuvo vedini patriotiškumo, kad ir kokio iškreipto. Jie taip elgėsi, nes yra kupini neapykantos. Jie mėgsta smurtą. Jiems patinka chaosas ir sukelti skausmą kitiems“, – kalbėjo premjeras. Jis sakė, kad būtina susigrąžinti Airiją, „atimti ją iš bailių, kurie slepiasi po kaukėmis ir mėgina mus įbauginti smurtu“.

L. Varadkaras pažadėjo, kad jo vyriausybė pasitelks „visus įstatymus, visą valstybės mašiną, kad nubaustų vakarykščių šlykščių įvykių dalyvius“. Premjeras pridūrė, kad artimiausiomis savaitėmis inicijuos naujus įstatymus, kurie leistų policijai „geriau panaudoti“ per neramumus surinktus CCTV vaizdo sekimo įrodymus. Jis taip pat sakė, kad Airija „modernizuos“ savo įstatymus dėl neapykantos ir kurstymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.