Dešimtys naujagimių Izraelyje pavadinti pagal „Hamas“ atakuotas vietoves

Dešimtys tėvų Izraelyje savo naujagimius pavadino pagal vietoves, kuriose „Hamas“ teroristai spalio 7 d. surengė žudynes. Pasak Vidaus reikalų ministerijos, mažiausiai 45 nuo tada pasaulio šviesą išvydę vaikai gavo vardą Beeri – toks yra netoli Gazos Ruožo esančio kibuco pavadinimas.

Izraelis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Izraelis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 4:07 PM

49 berniukams ir vienai mergaitei, šiais duomenimis, suteiktas vardas Ozas ar Oz, hebrajų kalba reiškiantis „stiprybė“. Nir Ozas ir Nahal Ozas yra „Hamas“ užpulti kibucai.

Dar aštuoni naujagimiai pavadinti Niro vardu, trys mergaitės gavo Novos vardą – Nova yra „Hamas“ teroristų atakuoto muzikos festivalio Negevo dykumoje pavadinimas.

Spalio 7 d. šimtai „Hamas“ smogikų įsiveržė į Izraelį ir surengė daugiausiai civilių gyventojų skerdynes, per kurias buvo žudomi ir moterys bei vaikai. Izraelio vyriausybės duomenimis, žuvo apie 1 200 žmonių, apie 240 buvo pagrobti ir išvežti į Gazos Ruožą.

Reaguodamas į šį beprecedentį išpuolį, Izraelis tada pradėjo intensyvias atakas iš oro ir sausumoje prieš taikinius Gazos Ruože. „Hamas“ duomenimis, kurių nepriklausomai patikrinti nėra galimybės, nuo tada palestiniečių teritorijoje žuvo daugiau kaip 14 800 žmonių, daugiau kaip 5 800 jų – vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?