Lenkijos prezidentas pirmadienį prisaikdins naują vyriausybę

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pirmadienį, lapkričio 27 d., prisaikdins naują šalies vyriausybę, kuriai ir toliau vadovaus dabartinis premjeras Mateuszas Morawieckis.

A. Duda.<br>EPA-ELTA nuotr.
A. Duda.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2023, 2:21 PM

A. Duda lapkričio 13 d. priėmė ankstesnės vyriausybės atsistatydinimą po spalį įvykusių visuotinių rinkimų. Vėliau jis pavedė M. Morawieckiui suformuoti kitą kabinetą, nes jo „Teisės ir teisingumo“ partija (PiS), nors ir praradusi parlamentinę daugumą, gavo daugiausia balsų.

Seimas, žemieji parlamento rūmai, balsuos dėl pasitikėjimo M. Morawieckio siūlomu ministrų kabinetu. Jei politikui balsavimas bus nepalankus, Seimas galės siūlyti savo kandidatą į ministrus pirmininkus. Trijų opozicinių frakcijų koalicija taip pat siekia formuoti vyriausybę ir turi savo kandidatą į ministrus pirmininkus – centro Piliečių platformos lyderį Donaldą Tuską.

Prezidento kanceliarijos atstovas Wojciechas Kolarskis sekmadienį valstybiniam transliuotojui „TVP Info“ teigė, kad A. Duda „laikosi visų konstitucinių terminų“.

„Rytoj 16.30 val. bus prisaikdinta Mateuszo Morawieckio vyriausybė, kuri nuo to momento turės dvi savaites daugumai Seime pasiekti“, – aiškino V. Kolarskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.