Popiežius sveikina sprendimą sudaryti paliaubas Artimuosiuose Rytuose ir paleisti įkaitus

Popiežius Pranciškus sekmadienį pasveikino sprendimą sudaryti paliaubas Artimuosiuose Rytuose ir meldėsi, kad daugiau įkaitų būtų paleisti į laisvę.

Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 26, 2023, 3:20 PM, atnaujinta Nov 26, 2023, 3:21 PM

„Šiandien dėkojame Dievui, nes pagaliau buvo sudarytos Izraelio ir Palestinos paliaubos ir išlaisvinta dalis įkaitų“, – sakoma argentiniečio pontifiko pareiškime, kurį per kassavaitinę Viešpaties Angelo maldą perskaitė Vatikano pareigūnas.

„Meldžiamės, kad jie visi būtų kuo greičiau (išlaisvinti), kad į Gazos Ruožą atvyktų daugiau humanitarinės pagalbos ir būtų reikalaujama dialogo“, – pridūrė 86 metų Katalikų Bažnyčios vadovas, reaguodamas į naujienas apie „Hamas“ penktadienį ir šeštadienį Raudonajam Kryžiui perduotus 41 įkaitą. Izraelis mainais paleido 78 palestiniečių kalinius.

Pasak Pranciškaus, dialogas „yra vienintelis kelias, vienintelis kelias į taiką. Tie, kurie nenori dialogo, nenori taikos“.

Pranciškus paprašė kolegos perskaityti jo pareiškimą, kadangi sekmadienio Viešpaties Angelo maldą kalbėjo iš savo „Casa Santa Marta“ rezidencijos, o ne iš Šv. Petro aikštės. Jis sveiksta nuo „lengvo gripo“, pranešė Vatikano spaudos tarnyba.

Malda buvo tiesiogiai transliuojama Šventojo Petro aikštėje esančiuose ekranuose ir „Vatican News“ interneto svetainėje.

Išvakarėse popiežiui atliktas kompiuterinės tomografijos tyrimas, kuris paneigė plaučių komplikacijas.

Kitą šeštadienį Pranciškus turėtų pasakyti labai laukiamą kalbą Jungtinių Tautų (JT) viršūnių susitikime klimato klausimais Dubajuje. Manoma, kad jis sukritikuos daugelio šalių pasyvumą ir paragins jas dėti daugiau pastangų mažinant šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.