Prie Graikijos Lesbo salos nuskendo krovininis laivas su 14 žmonių

Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba sekmadienį pranešė, kad prie Lesbo salos nuskendo su Komorų vėliava plaukiojantis krovininis laivas, kuriame buvo 14 žmonių. Nelaimė įvyko siaučiant gūsingiems vėjams.

Prie Graikijos Lesbo salos nuskendo krovininis laivas su 14 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Prie Graikijos Lesbo salos nuskendo krovininis laivas su 14 žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2023, 1:01 PM

Pasak valstybinės televizijos „Ert“, karinių jūrų pajėgų sraigtasparnis ištraukė vieną „Raptor“ įgulos narį. Jis buvo nugabentas į ligoninę.

Gelbėjimo darbams pasitelkti penki krovininiai laivai, trys pakrančių apsaugos laivai, oro pajėgų ir karinių jūrų pajėgų sraigtasparniai bei karinių jūrų pajėgų fregata.

Valstybinė Atėnų naujienų agentūra (ANA) pranešė, kad į Stambulą druską gabenusiame laive buvo 14 įgulos narių – du Sirijos piliečiai, vienas indas ir vienuolika egiptiečių.

Remdamasi pakrančių apsaugos tarnyba ANA informavo, kad ankstų sekmadienį laivas nuskendo už 4,5 jūrmylių (8,3 km) į pietvakarius nuo Lesbo salos.

Krovininis laivas išplaukė iš Decheilos uosto Egipte.

Šeštadienį keliuose Graikijos regionuose laivai liko prišvartuoti, kadangi vėjo greitis siekė 9–10 balų pagal Boforto skalę, t. y. nuo smarkaus iki štorminio vėjo.

Audrai „Oliver“ (dar vadinama „Bettina“) patraukus iš Adrijos jūros Graikijos link, Graikijos nacionalinės meteorologijos tarnyba šeštadienį pakeitė perspėjimą dėl ekstremalių orų iš „blogėjančių orų“ į „pavojingus orų reiškinius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.