Estijos pareigūnai: didžioji dalis savaitgalį pasienyje su Rusija apgręžtų migrantų buvo moldavai

Šeštadienį ir sekmadienį Estijos pareigūnai pasienyje su Rusija apgręžė 46 Moldovos piliečius, po du Rusijos ir Ukrainos bei po vieną Kolumbijos, Egipto ir Armėnijos pilietį.

Estijos pareigūnai: didžioji dalis savaitgalį pasienyje su Rusija apgręžtų migrantų buvo moldavai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Estijos pareigūnai: didžioji dalis savaitgalį pasienyje su Rusija apgręžtų migrantų buvo moldavai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 5:50 PM, atnaujinta Nov 27, 2023, 5:51 PM

Dažniausios atsisakymo leisti atvykti į šalį priežastys buvo atitinkamų dokumentų neturėjimas, klaidinantys teiginiai apie kelionės tikslą arba vertinimas, kad asmuo gali sukelti grėsmę Estijos saugumui.

Užsieniečiai buvo grąžinti į Rusiją.

Penktadienio vakarą ant tilto, jungiančio Estiją ir Rusiją, ruošiantis nelegalių migrantų antplūdžiui ir galimam sienos uždarymui, buvo pastatyta dar 15 betoninių užtvarų. Lapkričio 16 d., po to, kai 19 Somalio ir Sirijos piliečių bandė patekti į Estiją be atitinkamų dokumentų, ten buvo pastatyta 10 betoninių piramidžių.

Praėjusią savaitę ten taip pat buvo uždarytos dvi iš keturių eismo juostų. Estijos policijos ir sienos apsaugos departamentas pareiškė, jog jei situacija pablogės, sienos perėja bus uždaryta.

Estijos valdžia perspėjo dėl Rusijos „hibridinių atakų“, kartu pabrėždama, kad šalis joms pasiruošusi. „Rusijos pasienio tarnyba leidžia trečiųjų šalių piliečiams, neturintiems reikiamų kelionės dokumentų, bandyti patekti į Estiją, o tai sudaro koordinuotos atakos prieš Europos Sąjungą įspūdį“, – ketvirtadienį pažymėjo Estijos prezidentas Alaras Karis.

Estijos ir Rusijos sienos ilgis – 333,7 km, iš jų 207,5 km driekiasi sausuma ir upėmis, o 126,2 km – trimis susisiekiančiais ežerais. Yra septyni sienos kirtimo punktai: pėsčiųjų, automobilių ir geležinkelio.

Tvoros statybos ir infrastruktūros modernizavimo darbai pasienyje su Rusija pradėti 2021 metais, kilus migracijos krizei Baltarusijos ir ES pasienyje. Fizinis barjeras turi būti pastatytas palei visą sausumos sieną su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.