Dovydo žvaigždes Paryžiuje piešęs moldavas anksčiau dalyvavo prorusiškose akcijose

Moldovos policija nustatė vyro, kuris buvo sulaikytas Paryžiuje už Dovydo žvaigždžių piešimą ant pastatų fasadų, tapatybę. Paaiškėjo, kad anksčiau jis dalyvavo dabar jau uždraustos prorusiškos partijos ȘOR akcijose.

Paryžius<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Paryžius<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Paryžius<br>Arthur Humeau/Unsplash nuotr.
Paryžius<br>Arthur Humeau/Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 11:11 PM

Tai antradienį pranešė Moldovos policijos generalinis inspektoratas, rašo portalas „eurointegration“.

„Moldovos policija nustatė, kad tai tas pats žmogus, kuris anksčiau prisidėjo prie padėties Moldovoje destabilizavimo nusikalstamos grupės ȘOR užsakymu“, – sakė pareigūnai.

Jie patikslino, kad šio asmens veiksmais Paryžiuje „buvo siekiama sugadinti Moldovos įvaizdį“, ir pridūrė, kad tęsia bylos tyrimą.

Lapkričio pradžioje Paryžiuje buvo sulaikyta moldavų pora – 33 metų vyras ir 28 metų moteris, kurie vidurnaktį ant pastatų fasadų piešė Dovydo žvaigždes.

Prancūzijos prokuratūros potvarkiu moldavai buvo nugabenti į izoliatorių, o po to – į laikino sulaikymo centrą, kur jie laukia deportacijos. Pora į Prancūziją atvyko nelegaliai. Už nusikaltimą jiems gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų ir 30 tūkstančių eurų bauda.

Prancūzijos pareigūnai nustatė, kad akcijos užsakovas galėjo būti prorusiškas politinis aktyvistas iš Moldovos. Vėliau buvo sužinota, kad tai – Moldovos verslininkas Anatolijus Prizenka. Žiniasklaidai jis pareiškė norėjęs „įkvėpti ir paremti Europos žydus“ „Hamas“ atakos kontekste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.