Europos Komisija pasmerkė Lenkiją dėl protestų Ukrainos pasienyje

Europos Komisija trečiadienį pasmerkė Lenkiją, kad „beveik visiškai nedalyvauja“ mėginant nutraukti sunkvežimių vairuotojų, blokuojančių sienos kirtimo punktus su Ukraina, protestus.

Protestai Lenkijos pasienyje. Lapkričio 27 d. nuotrauka.<br>EPA-ELTA nuotr.
Protestai Lenkijos pasienyje. Lapkričio 27 d. nuotrauka.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 3:31 PM

„Lenkijos valdžia beveik visiškai neįsitraukusi (...) Visa Europos Sąjunga, jau nekalbant apie Ukrainą, šiuo metu kariaujančią šalį, negali būti paimtos įkaitėmis blokuojant mūsų išorės sienas“, – sakė transporto komisarė Adina Valean.

Lenkijos transporto bendrovės anksčiau šį mėnesį pradėjo blokuoti pagrindinius kontrolės punktus, protestuodamos, jų teigimu, prieš nesąžiningą Ukrainos vežėjų konkurenciją. Kyjivo, Varšuvos ir ES atstovų derybose ginčo išspręsti nepavyko.

„Manau, kad padėtis prie Lenkijos sienos su Ukraina yra visiškai nepriimtina“, – sakė komisarė A. Valean ir pridūrė, kad Europos Komisija turi teisę imtis priemonių prieš tuos, „kurie negerbia taisyklių ir nesilaiko įstatymų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.