Lietuvis įtariamas dviguba žmogžudyste Turkijoje: buvusią žmoną ir jos dukrą nužudęs vyras slapstosi

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad lietuvis Andrejus Kušlevičius Turkijos Bodrumo mieste nužudė savo buvusią žmoną Iriną Dvizovą ir jos 15 metų dukterį.

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad lietuvis Andrejus Kušlevičius Turkijos Bodrumo mieste nužudė savo buvusią žmoną Iriną Dvizovą ir jos 15 metų dukterį.<br>Soc. tinklų nuotr., lrytas.lt koliažas.
Rusijos žiniasklaida skelbia, kad lietuvis Andrejus Kušlevičius Turkijos Bodrumo mieste nužudė savo buvusią žmoną Iriną Dvizovą ir jos 15 metų dukterį.<br>Soc. tinklų nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 12:41 PM, atnaujinta Nov 29, 2023, 1:50 PM

Pranešama, kad dviguba žmogžudyste įtariamas lietuvis buvo įtrauktas į Rusijos ieškomų asmenų sąrašą. Kanalas „Life.ru“ skelbia, kad šiuo metu vyras slapstosi.

Rusų „Telegram“ kanalo „112“ duomenimis, trijų asmenų šeima nuomojosi Bodrume esančią vilą. I.Dvizova dirbo modeliu ir nekilnojamojo turto agente, o jos 15-metė dukra kartu su motina keliavo po pasaulį ir svajojo sekti mamos pėdomis.

Įtariama, kad jos buvo nušautos. I.Dvizovos ir jos dukros kūnai buvo rasti suvynioti į paklodes ir surišti virve ant kalvos šlaito netoli Bodrumo (Turkija).

Nužudymu įtariamas buvęs Irinos vyras, Lietuvos pilietis Andrejus Klusevičius, anksčiau teistas už nusikaltimus Rusijoje ir užsienyje. 2016 m. vyras buvo sulaikytas Šeremetjevo oro uoste, jis buvo ieškomas Monako policijos dėl deimanto vagystės iš vietos oligarcho. A.Kušlevičius pabėgo iš sulaikymo centro ir buvo paskelbtas ieškomu, iškelta baudžiamoji byla dėl pabėgimo, rašo „112“.

Policija apieškojo I.Dvizovos nuomotą vilą po to, kai šeimos nariai pranešė negalintys susisiekti su ja ir jos dukra. Pareigūnai rado kraujo ant sofos ir vyriškų pėdsakų, o vaizdo kamerų įrašai, kuriuose užfiksuotas automobilis, atvedė juos prie kalvos šlaito, kur buvo rasti surišti ir išmesti jų kūnai.

Viena iš pagrindinių Turkijos policijos teorijų yra ta, kad dviguba žmogžudystė gali būti susijusi su ginču dėl Irinos sūnaus globos.

Paaiškėjo, kad birželį modelis kreipėsi į teismą Maskvoje, siekdama neleisti savo buvusiam vyrui, 45 metų lietuviui A.Kušlevičiui, bendrauti su jų sūnumi Makaru.

Po dvigubos žmogžudystės Makaras, kuris buvo atvykęs į šalį, dabar yra dingęs be žinios. Dviguba žmogžudystė sukėlė tarptautinę paiešką. Pranešama, kad policija kreipėsi pagalbos į Interpolą ieškodama A.Kušlevičiaus ir berniuko, kuris, kaip manoma, yra su juo.

Apie Irinos ir jos dukters dingimą buvo pranešta prieš kelias dienas, kai su jomis negalėjo susisiekti draugai ir giminaičiai. Valdžios institucijos buvo įspėtos po to, kai modelio fitneso treneris nuvyko į vilą ir rado išlaužtas duris.

Pranešama, kad trijų vaikų mama pastaruoju metu dirbo nekilnojamojo turto agente Bodrume. Jos dukra buvo aktyvi socialiname tinkle „TikTok“, kur turėjo apie 30 tūkst. prenumeratorių, ir siekė sekti mamos modelio pėdomis.

Rusijos diplomatai Turkijoje palaiko ryšius su teisėsauga dėl motinos ir dukters mirties.

I.Dvizovos dukra neseniai socialiniuose tinkluose buvo paskelbusi vaizdo įrašą, kuriame teigė, kad kartu su mama skrido į Stambulą švęsti savo 15-ojo gimtadienio.

A.Kušlevičius, antrasis Irinos vyras, dirbo Ukrainos verslininko apsaugininku. Jis buvo ieškomas Rusijoje po to, kai pabėgo iš areštinės, kai buvo sulaikytas dėl įtariamos vagystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.