Popiežius Pranciškus: „Vis dar nesijaučiu pasveikęs“

Nepaisant prastos savijautos, popiežius Pranciškus trečiadienį dalyvavo šios savaitės bendrojoje audiencijoje.

Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 1:02 PM

Atvykęs 86 m. pontifikas skundėsi: „Vis dar nesijaučiu iki galo pasveikęs nuo šito gripo“. Jo teigimu, jo balsas skamba „nekaip“.

Pasak Vatikano, katalikų bažnyčios galvą nuo praėjusio savaitgalio kamuoja gripo simptomai.

Gydytojų patartas, popiežius atšaukė planuotą kelionę į ketvirtadienį Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) prasidėsiančią JT klimato kaitos konferenciją. Kitą mėnesį Pranciškui sukaks 87 m.

Trečiadienio audiencijoje iš Argentinos kilęs popiežius paprašė, kad tekstą, kurį paprastai skaito jis pats, už jį perskaitytų šalia sėdintis dvasininkas. Dėl kelio problemų pontifikas ėjo pasiremdamas lazdele.

Pranciškų pastaruoju metu vis dažniau kamuoja sveikatos problemos. Šiemet jam jau du kartus teko gultis į ligoninę: pirmąkart dėl plaučių uždegimo, vėliau pilvo operacijai su bendrąja nejautra atlikti. Tačiau Vatikanas pranešė, kad šįkart plaučių uždegimo diagnozė nepasikartojo.

Popiežius į Dubajų skristi planavo penktadienį, kad tris dienas dalyvautų viršūnių susitikimo renginiuose. Jis būtų buvęs pirmasis katalikų bažnyčios vadovas, apsilankęs tokioje konferencijoje.

Gali būti, kad Pranciškus į konferencijos dalyvius vaizdo ryšio priemonėmis kreipsis šeštadienį, tačiau tikslūs planai dar nėra aiškūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.