Moldova sureagavo į S. Lavrovo žodžius Skopjėje

Moldovos užsienio reikalų ministerija sureagavo į Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo žodžius, pasakytus ESBO ministrų susitikime Skopjėje, kad esą Kišiniovas bus „kita Vakarų sukelto hibridinio karo prieš Rusiją auka“.

S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-30 21:43

Tai pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „NewsMaker“.

Ketvirtadienį kalbėdamas Šiaurės Makedonijos sostinėje, S. Lavrovas teigė, kad prieš 20 metų Vakarai „torpedavo“ Rusijos planą, kaip sureguliuoti Uždniestrės konfliktą, o dabar „žudo“ formatą „5+2“.

„Iš esmės Moldovai lemta tapti kita hibridinio karo, kurį Vakarai pradėjo prieš Rusiją, auka“, – teigė S. Lavrovas.

Moldovos užsienio reikalų ministerija atsakė, kad S. Lavrovo pasisakymai – „tai dalis priešiškų veiksmų, kurių Rusija per pastaruosius 30 metų griebiasi prieš mūsų šalį“, tačiau Kišiniovo partneriai Vakaruose padėjo sėkmingai įveikti šias grėsmes.

„Atsižvelgdami į tai, kad ministras S. Lavrovas atvyko į ESBO susitikimą, mes tikimės, jos jis išgirs mūsų pareiškimą: Moldova negrįžtamai žengia europiniu keliu ir šiandien mes labiau nei bet kada reikalaujame nedelsiant ir besąlygiškai išvesti Rusijos kariuomenę iš mūsų teritorijos“, – pabrėžė Moldovos URM atstovas spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.