JAV Atstovų Rūmai per istorinį balsavimą nušalino kongresmeną G. Santosą

JAV įstatymų leidėjai penktadienį per balsavimą nušalino George'ą Santosą – į skandalus įsivėlusį politiką, kuris pateko į Kongresą pateikęs apie save tikrovės neatitinkančią informaciją ir susilaukė kaltinimų dėl savo prabangaus gyvenimo būdo finansavimo naudojant vogtus donorų pinigus.

George'as Santosas.<br> EPA-ELTA nuotr.
George'as Santosas.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 10:41 PM

Niujorko respublikonas tapo tik trečiu išstumtu įstatymų leidėju nuo Pilietinio karo laikų.

Jis pateko į Atstovų Rūmus 2022 m. ir padėjo respublikonams užsitikrinti daugumą, tačiau greitai paaiškėjo, kad praktiškai visa apie jį žinoma informacija yra pramanai – nuo jo išsilavinimo ir religinių įsitikinimų iki asmeninės istorijos ir profesinės patirties.

35-erių G. Santosui buvo pateikta dešimtys federalinių kaltinimų, susijusių su vagystėmis iš kampanijos donorų, sukčiavimu kredito kortelėmis, pinigų plovimu ir tapatybės vagyste. Tačiau paskutinis šiaudas buvo Kongreso etikos tyrimas, kurio metu buvo aptikta „nenuginčijamų įrodymų“, liudijančių G. Santoso įvykdytus nusižengimus.

„Jūs, pone, esate sukčius“, – pareiškė Ohajo atstovas Maxas Milleris – vienas iš nedaugelio G. Santoso partijos narių, kurie ketvirtadienį Atstovų Rūmų salėje pasmerkė jį per diskusijas dėl nušalinimo.

„Mano būsimas buvęs kolega yra atitrūkęs nuo realybės. Jis padirbo visą savo gyvenimą“, – nurodė kitas Niujorko respublikonas Marcas Molinaro.

G. Santosas, kuris neigia savo kaltę, įtariama, naudojo donorų pinigus botokso procedūroms ir pornografinio turinio portale „OnlyFans“, taip pat prabangioms itališkoms prekėms ir atostogoms Hemptonuose bei Las Vegase.

Tam, kad G. Santosas būtų nušalintas, Atstovų Rūmuose reikėjo dviejų trečdalių narių pritarimo. Nors prieš tai žlugo du panašūs bandymai, etikos ataskaita įtikino daugelį jo gynėjų ir G. Santosas buvo nušalintas per balsavimą, kurį parėmė daugiau kaip 100 respublikonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.