S. Lavrovas įsižeidė: aukščiausiojo rango JAV ir ES diplomatus išvadino „bailiais“

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį užsipuolė savo kolegas iš JAV ir ES, išvadindamas juos „bailiais“ dėl to, kad jie iš kasmetinio Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) susitikimo pasišalino dar jam nesibaigus.

S. Lavrovas.<br>EPA-ELTA nuotr.
S. Lavrovas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 1:47 PM

Išvyko ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, ir ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis, kalbėdamas spaudos konferencijoje dviejų dienų Skopje vykusio susitikimo rezultatams apžvelgti sakė S. Lavrovas.

„Kodėl taip yra?, – pridūrė S. Lavrovas. – Na, jie turbūt mano, kad jie tokiu būdu demonstruoja savo ketinimus izoliuoti Rusiją. Bet aš manau, kad jie paprasčiausiai yra bailiai, jie bijo bet kokio nuoširdaus ir faktais pagrįsto dialogo.“

A. Blinkenas ir J. Borrellis Skopjėje šią savaitę lankėsi susitikimą surengusios Šiaurės Makedonijos kvietimu. Tačiau A. Blinkenas turėjo vykti į Izraelį, kur dėl karo Gazoje šiuo metu tvyro labai didelė įtampa.

Po Rusijos karo Ukrainoje pradžios praėjus daugiau nei 21 mėnesiui, viešumoje pasirodantys Rusijos atstovai neretai naudojasi proga apkaltinti Vakarus už visiškai pašlijusius santykius, taip pat kaltindami juos nenoru pradėti dialogą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.