Po išpuolius planavusių teroristų sulaikymo – Vokietijos policijos raginimas: atkreipė dėmesį į kalėdines muges

Po to, kai Vokietijoje buvo sulaikyti trys žmonės planavę teroro išpuolius kalėdinių mugių metu, Vokietijos policijos pareigūnų profsąjungos GdP pirmininkas Jochenas Kopelke ragina saugumą užtikrinti pasitelkiant vaizdo stebėjimo įrangą visose kalėdinėse mugėse, praneša dpa.

Kalėdinė mugė Vokietijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Kalėdinė mugė Vokietijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2023, 5:07 PM

„Vaizdo stebėjimas kalėdinėse mugėse yra naudingas įrankis, kuris turėtų būti intensyviai naudojamas pasitelkiant geriausias technologijas“, – jis sakė žiniasklaidos grupei RND.

Kol kas vaizdo stebėjimo įranga naudojama tik pavieniais atvejais, nes dažniausiai tai apriboja Vokietijoje galiojantys asmens duomenų apsaugos įstatymai.

J. Kopelke sako, kad saugodama kalėdines muges policija susiduria ir su personalo iššūkiais dėl viršvalandžių ir atostogų, o papildomų pareigūnų pamainų neįmanoma nuolat užtikrinti.

Kitos profsąjungos DPolG vadovas, Raineris Wendtas, pritaria, kad policija susiduria su problemomis. Jis primena, kad, viena vertus, pareigūnams tenka saugoti žydų pastatus dėl Izraelio karo Gazoje. Kita vertus, federalinė policija negali padėti saugoti kalėdinių mugių nes federaliniai pareigūnai šiuo metu saugo Vokietijos pasienį ir neleidžia į šalį patekti potencialiai pavojingiems asmenims.

Neseniai du 15-os ir 16-os metų paaugliai buvo sulaikyti Šiaurės Reino-Vestfalijos ir Brandenburgo žemėse, o 20-metis – Helmštete. Įtariama, kad jie planavo išpuolius per kalėdines muges, panašius į tą, kuris 2016 m. gruodžio 19 d. buvo įvykdytas Berlyne, kai buvo nužudyta 13 žmonių, o dar vienas mirė daug vėliau nuo patirtų sužalojimų.

Tuo metu Frankas Hakelbergas, Vokietijos mugių asociacijos vykdomasis direktorius, Diuseldorfe leidžiamam laikraščiui „Rheinische Post“ šeštadienį pareiškė, kad 3 200 šalyje veikiančių kalėdinių mugių yra saugios. „Žmonės turėtų būti budrūs, bet nereikia nerimauti“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.