Raudonojoje jūroje į Jungtinei Karalystei priklausantį laivą pataikė raketa

Jungtinei Karalystei priklausančiam laivui, plaukusiam per Raudonąją jūrą, smogė raketa, sekmadienį pranešė dvi jūrų saugumo organizacijos, o viena iš jų užsiminė apie prie to galimai prisidėjusius dronus.

Raudonojoje jūroje į Jungtinei Karalystei priklausantį laivą pataikė raketa.<br> Asociatyvi AFP nuotr.
Raudonojoje jūroje į Jungtinei Karalystei priklausantį laivą pataikė raketa.<br> Asociatyvi AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2023, 6:40 PM

Su Bahamų vėliava plaukiojančiam neįvardytam laivui, plaukusiam į pietus maždaug už 35 jūrmylių nuo Jemeno vakarinės pakrantės, „smogė raketa“, pranešė jūrų saugumo bendrovė „Ambrey“, remdamasi pranešimais.

„Nukentėjęs laivas skelbė nelaimės signalą, susijusį su piratavimu/ raketų ataka“, – pridūrė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi bendrovė.

Ji atkreipė dėmesį į pranešimus, kad į įvykio vietą greičiausiai atskubėjo „tarptautinis karinis laivynas, esantis netoli incidento“.

Jungtinės Karalystės organizacija „United Kingdom Maritime Trade Operations“ (UKMTO), kuriai vadovauja Didžiosios Britanijos karališkasis karinis jūrų laivynas, pranešė gavusi „pranešimą apie bepiločių orlaivių sistemų (UAS) veiklą, įskaitant galimą sprogimą... iš Jemeno“.

Ji patarė rajone esantiems laivams „būti atsargiems“.

Incidentas įvyko sustiprėjus įtampai Raudonojoje jūroje ir aplinkiniuose vandenyse po to, kai lapkričio mėnesį Irano remiami husių sukilėliai užgrobė su Izraeliu susijusį krovininį laivą „Galaxy Leader“.

Per kelias dienas iš husių sukilėlių kontroliuojamos teritorijos Jemene taip pat buvo paleistos dvi balistinės raketos, kurios nukrito maždaug už 10 jūrmylių nuo JAV eskadrinio minininko „USS Mason“, teigė Pentagonas.

Nuo spalio 7 d., kai „Hamas“ teroristai peržengė sieną ir įsiveržė į Izraelį, husiai surengė daugybę bepiločių lėktuvų ir raketų antskrydžių prieš Izraelį.

Dėl padažnėjusių incidentų jūroje Didžiojo septyneto (G-7) šalių užsienio reikalų ministrai šios savaitės pradžioje vykusiame posėdyje paragino sukilėlius nutraukti grėsmę tarptautinei laivybai ir paleisti „Galaxy Leader“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.