Naujasis JK užsienio reikalų sekretorius D. Cameronas lankysis Vašingtone

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas, buvęs ministras pirmininkas, praėjusį mėnesį grąžintas į vyriausybę, nuo trečiadienio lankysis Vašingtone, pranešė jo biuras.

D.Cameronas.<br>EPA-ELTA nuotr.
D.Cameronas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2023, 9:01 AM

Ši kelionė bus proga „dar kartą patvirtinti Jungtinės Karalystės santykių su artimiausia strategine sąjungininke tvirtumą“, sakoma sekmadienį paskelbtame užsienio reikalų ministerijos pranešime.

D. Cameronas, 2010–2016 m. ėjęs konservatorių ministro pirmininko pareigas, lapkričio 13 d. buvo paskelbtas geriausiu Didžiosios Britanijos diplomatu, dabartiniam premjerui Rishi Sunakui pertvarkius ministrų kabinetą.

Jis trečiadienį atvyks į JAV sostinę susitikti su „svarbiais Joe Bideno administracijos nariais, įskaitant valstybės sekretorių Antony Blinkeną, taip pat susitiks su Kongreso atstovais respublikonais ir demokratais“, pranešė užsienio reikalų ministerija.

Svarbiausios diskusijų temos bus „parama Ukrainai kovojant su Rusijos agresija ir darbas siekiant sumažinti įtampą Artimuosiuose Rytuose“.

D. Camerono pirmoji kelionė į užsienį pradėjus eiti naująsias pareigas buvo į Ukrainą, jis atvyko į šalį vos po kelių dienų, kai buvo paskirtas. Kyjive D. Cameronas pažadėjo, kad Londonas „ir toliau teiks moralinę, diplomatinę, ekonominę, bet visų pirma karinę paramą, kurios reikia (...) kad ir kiek tai truktų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.