Filipinuose autobusui nulėkus į prarają, mažiausiai 28 žmonės žuvo

Antradienį mažiausiai 28 žmonės žuvo, kai centrinėje Filipinų dalyje keleivinis autobusas, mėgindamas įveikti „mirties posūkį“, nuo kelio nuvažiavo į tarpeklį, pranešė vietos valdžios atstovė.

Autobuso avarija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Autobuso avarija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 10:08 PM

Autobusu iš viso važiavo 53 žmonės. Nelaimė įvyko kalnuotoje vietovėje netoli Hamtiko miesto Antikvos provincijoje, esančioje už 450 kilometrų į pietus nuo Manilos, pranešė provincijos gubernatorė Rhodora Cadiao.

„Tai ne šiaip tragiškas nelaimingas atsitikimas, tai – tragiška katastrofa“, – sakė R. Cadiao, pridurdama, kad aukų skaičius gali išaugti, kadangi kritinės būklės nukentėjusieji vis dar yra pakeliui į ligoninę.

„Įvykio vietoje tebevyksta gelbėjimo darbai“, – duodama interviu televizijai sakė ji. „Kol kas rasti ne visi keleiviai. Pranešama, kad nukentėjusieji buvo sugriuvę vienas ant kito, dar kiti buvo nublokšti tolyn nuo avarijos vietos.“

Dvidešimt penki žmonės žuvo vietoje, dar trys mirė ligoninėje, sakė R. Cadiao. Tarp žuvusiųjų yra ir autobuso vairuotojas bei jo padėjėjas, pridūrė ji.

Pasak vieno iš likusiųjų gyvų, vairuotojas iki pasiekiant kalnų kelią autobusą pristabdė ir, mėgindamas įveikti posūkį, atrodo, kad jo nesuvaldė.

Autobusas krito į tarpeklį kelio ruože, kuriame nėra gelžbetoninio atitvaro, pridūrė gubernatorė.

„Mes šią vietą vadiname mirties posūkiu“, – kalbėjo R. Cadiao. „Čia jau yra įvykę daugybė avarijų.“

„Į tai jau esame atkreipę viešųjų darbų ir kelių departamento dėmesį, kadangi problema gali būti susijusi su inžineriniu projektu“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.