Dėl hučių atakų prieš laivus Raudonojoje jūroje JAV įvedė sankcijas

Reaguodama į Irano remiamų hučių sukilėlių išpuolius prieš prekybinius laivus Raudonojoje jūroje, JAV vyriausybė įvedė sankcijas. Jos nukreiptos prieš 13 asmenų ir įmonių, kurias JAV kaltina aprūpinant hučių sukilėlius pinigais, gautais už iranietiškų prekių pardavimą ir siuntimą, ketvirtadienį pranešė JAV valstybės departamentas. Tai esą yra „kompleksinis keityklų ir bendrovių tinklas“ įvairiose šalyse. JAV iždo departamentas kalbėjo apie dešimtis milijonų JAV dolerių, kuriuos gavo sukilėliai.

Raudonoji jūra<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Raudonoji jūra<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 8:55 PM

„Hučiai toliau gauna finansinių lėšų ir paramos iš Irano. Ir to rezultatas nėra netikėtas: neišprovokuotos atakos prieš civilinę infrastruktūrą ir komercinę laivybą, kurios trikdo saugumą jūroje ir kelia pavojų tarptautinei prekybai“, – pareiškė JAV vyriausybė.

Įvedus sankcijas, įšaldomas galimas sankcionuojamų asmenų ir įmonių turtas JAV. JAV piliečiams ir čia gyvenantiems asmenims draudžiama su jais turėti verslo reikalų.

Irano remiami hučių sukilėliai praėjusiomis dienomis suintensyvino savo atakas prieš prekybinius laivus Raudonojoje jūroje. Pro Jemeno pakrantę eina vienas svarbiausių pasaulio laivybos kelių – iš ir į Sueco kanalą Egipte.

Šis kanalas jungia Viduržemio jūrą su Raudonąja jūra, ir tai yra trumpiausia jungtis jūros keliu iš Azijos į Europą. Per Raudonąją jūrą vyksta maždaug 10 proc. visos pasaulio prekybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.