Prancūzija ketina imtis priemonių prieš radikalius žydų naujakurius

Prancūzija, kaip tai jau padarė Jungtinės Valstijos, ketina imtis priemonių prieš ekstremistiškai nusiteikusius Izraelio naujakurius. Paryžius griežtai smerkia naujakurių grupuočių smurtą prieš palestiniečius Vakarų Krante, ketvirtadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerija. Šis smurtas esą turi liautis. Izraelio atsakomybė yra tuo pasirūpinti ir persekioti kaltininkus.

Žydai<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Žydai<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 9:16 PM

Prancūzija svarsto įvesti kelionių draudimą bei įšaldyti turtą nacionaliniu, taip pat Europos lygiu. Tačiau pirmiausiai, pasak ministerijos, būtina identifikuoti atskirus asmenis, prieš kuriuos turėtų būti nukreiptos sankcijos.

Padaugėjus ekstremistinių išpuolių prieš palestiniečius, Vašingtonas įvedė ribojimus asmenims, kurie žlugdo „taiką, saugumą ar stabilumą Vakarų Krante“. Vokietijos vyriausybė siekia, kad JAV paskelbtas įvažiavimo draudimas ekstremistiškai nusiteikusiems naujakuriams būtų išplėstas į ES.

Izraelis per šešių dienų karą 1967 m., be kita ko, užkariavo Vakarų Krantą ir Rytų Jeruzalę. Apie 600 000 izraeliečių ten šiandien gyvena daugiau kaip 200 gyvenviečių. Palestiniečiai šių teritorijų siekia savo valstybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo