Buvusiam JAV policininkui dėl Kapitolijaus šturmo skirta ilga laisvės atėmimo bausmė

Dėl JAV Kapitolijaus šturmo 2021 m. sausio 6 d. buvęs policininkas nuteistas daugiau kaip 11 metų laisvės atėmimo bausme. Bausmės dydį Alanui Hostetteriui paskelbė federalinis teismas sostinėje Vašingtone. Teismas skyrė jam 11 metų ir trijų mėnesių kalėjimo bausmę – prokuratūra reikalavo dvylikos su puse metų laisvės atėmimo bausmės.

JAV Kapitolijaus šturmas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV Kapitolijaus šturmas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 8:37 AM

A. Hostetteris kalėjimo bausmę turėtų pradėti atlikti sausį. Buvęs policininkas iš Kalifornijos valstijos liepą buvo pripažintas kaltu pagal keturis kaltinamuosius punktus, įskaitant sąmokslą sutrikdyti Kongreso darbą ir neramumų kurstymą panaudojant mirtiną ar pavojingą ginklą. A. Hostetteris teisme iki galo laikėsi pozicijos, kad iš tuometinio JAV prezidento Donaldo Trumpo pergalė 2020 m. rinkimuose buvo pavogta masiškai klastojant balsus.

Dėk Kapitolijaus šturmo, JAV generalinės prokuratūros duomenimis, kaltinimai iki šiol pateikti daugiau kaip 1 230 žmonių. Šimtams jų skirtos kalėjimo bausmės.

Pats D. Trumpas rugpjūtį sulaukė JAV federalinės teisėsaugos kalinimų dėl miginimų pakeisti 2020 m. rinkimų baigtį ir taip išsilaikyti valdžioje. Panašus kaltinimas prieš respublikoną, kuris kitų metų lapkritį ketina dar kartą siekti prezidento posto, pateiktas ir pietinėje Džordžijos valstijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?