Stokholme ir Osle įvyks Nobelio premijų įteikimo ceremonijos

Šių metų Nobelio premijų laureatai sekmadienį bus pagerbti per 13:00 val. (vidudienį Grinvičo laiku) ir Norvegijoje, ir Švedijoje prasidėsiančias apdovanojimų ceremonijas.

Nobelio premija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nobelio premija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2023, 9:17 AM

Įkalinta Irano žmogaus teisių aktyvistė Narges Mohammadi, kuriai šias metais skirta Nobelio taikos premija, vis dar yra laikoma kalėjime savo šalyje. Premiją 51 m. amžiaus aktyvistės vardu Osle priims jos vyras ir du vaikai.

Taikos premija jai skirta „už jos kovą prieš moterų priespaudą Irane ir jos kovą remiant žmogaus teises ir visuotinę laisvą“.

Nobelio literatūros, medicinos, fizikos, chemijos ir ekonomikos premijas Stokholme įteiks Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas.

Šių metų laureatai gaus po 11 milijonų Švedijos kronų (maždaug 1 mln. JAV dolerių) premiją. Laureatų sąrašas buvo paskelbtas spalį, o premijos pagal tradiciją jiems bus įteiktos per dinamitą išradusio ir milžiniškus turtus susikrovusio švedų chemiko Alfredo Nobelio mirties metines.

A. Nobelis (1833–1896) savo turtą skyrė premijoms, kuriomis siekiama įvertinti didžiausius žmonijos pasiekimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.