„Tai jau šešta diena“: A. Navalnas vėl nepasirodė teismo posėdyje

Susirūpinimas dėl kalinamo Rusijos opocizionieriaus Aleksejaus Navalno sveikatos pirmadienį išaugo, kai jis vėl nepasirodė teismo posėdyje.

 A. Navalnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Navalnas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2023, 5:20 PM

„Tai jau šešta diena, kai mes nežinome, kur yra Aleksejus ir kas su juo vyksta“, – socialiniame tinkle „X“ (buvusiame tviteryje) pareiškė jo atstovė Kira Jarmyš.

Kovrovo miesto teismas nagrinėja A. Navalno pateiktus skundus prieš kalėjimo, kuriame jis atlieka 19 metų laisvės atėmimo bausmę, vadovybę. Nuo ketvirtadienio A. Navalnas neprisijungia prie posėdžių vaizdo ryšiu, kaip yra įprasta. Kalėjimo vadovybė dėl to kaltino problemas, susijusias su elektros tiekimu, nurodė K. Jarmyš. Praėjusią savaitę kalėjimo atstovas žurnalistams sakė, kad problemos bus pašalintos kaip įmanoma greičiau. A. Navalno advokatai su juo negali susitikti nuo trečiadienio.

Susirūpinimas dėl A. Navalno auga, K. Jarmyš pranešus, kad jis prieš dvi savaites susirgo. Be to, nepristatomi 47-erių disidentui skirti laiškai ir jo paties korespondencija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.