Vokietija pranešė baigusi misiją Malyje

Antradienį Vokietija pranešė baigusi savo dalyvavimą Jungtinių Tautų (JT) misijoje MINUSMA ir pasitraukusi iš Malio, kaip įsakė šios šalies kariniai lyderiai.

Vokietijos kariai.<br>KAM nuotr.
Vokietijos kariai.<br>KAM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2023, 8:36 PM

Vokiečių kariai buvo pagrindinis MINUSMA misijos ramstis nuo 2022 m., kai savo pajėgas iš Malio išvedė Paryžius.

„Šiandien 15.00 val. (16 val. Lietuvos laiku) paskutiniai 142 Bundesvero kariai paliko Kastoro stovyklą Gao mieste Malyje“, – sakoma kariuomenės pranešime ir priduriama, kad paskutiniai keturi kariai išvyks iš Bamako sekmadienį.

Vokietijos kariuomenės pranešime sakoma, kad po 10 metų Bundesvero dislokavimas užsienyje baigtas, MINUSMA misijoje tarnavo maždaug 27 500 karių.

JT misija Malyje buvo sukurta 2013 m., siekiant padėti stabilizuoti šalį, kai ji kovojo su džihadistų sukilėliais. 2020 m. valdžią užgrobusi ir Malį valdanti chunta birželį pareikalavo, kad misiją būtų nutraukta, nors šalis tebėra apimta džihadistų smurto ir kitų krizių.

Perėmusi valdžią, Malio chunta atsisakė šalies aljanso su buvusia kolonijine valdytoja Prancūzija ir teikia pirmenybę suartėjimui su Maskva. Ji taip pat suartėjo su Nigeriu ir Burkina Fasu, dabar abi šias šalis irgi valdo kariniai režimai, po pastarųjų perversmų stiprinantys ryšius su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.