Popiežius Pranciškus nurodė, kur nori būti palaidotas

Popiežius Pranciškus nori būti palaidotas Didžiojoje Švč. Marijos bazilikoje (Santa Maria Maggiore) Romoje. Tai jis pareiškė išskirtiniame interviu Meksikos stočiai N+. Jis teigė norįs atgulti čia amžinojo poilsio iš didelės pagarbos Salus Populi Romani – Dievo Motinos su kūdikiu atvaizdui, kuris kabo šioje bazilikoje. Kartu pontifikas pabrėžė norįs supaprastinti popiežiaus laidojimo apeigas.

 Popiežius Pranciškus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Popiežius Pranciškus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 10:56 AM

Pranciškus, kuriam sekmadienį sueis 87 metai, sakė, jog „reikia ruoštis senatvei ir ribojimams“. Todėl jis susitiko su ceremonimeistru, kad supaprastintų popiežiaus laidotuvių ritualą, tinkle X pasakojo Meksikos žurnalistė Valentina Alazraki, ėmusi interviu iš Šventojo Tėvo.

Pranciškus per pokalbį pažymėjo, kad, nepaisant šiais metais jį kamavusių sveikatos problemų, jis niekuomet negalvojęs apie pasitraukimą. Jo pontifikatas esą baigsis tada, kai tai nuspręs Dievas.

Pranciškus patvirtino sulaukęs naujojo Argentinos prezidento Javiero Milei kvietimo apsilankyti Argentinoje. J. Milei per rinkimų kampaniją pareiškė, kad „popiežius turi panašumų su žudikais komunistais“ ir pavadino jį „blogio Žemėje atstovu“.

„Kas pasakoma per rinkimų kampaniją, nueina užmarštin“, – interviu kalbėjo pontifikas. Šventasis Sostas ir Pranciškus į šiuos kaltinimus iki šiol nereagavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.