Kinijoje už kyšininkavimą suimtas buvęs aukštas banko pareigūnas

Pekinui kovojant su korupcija finansų sektoriuje, dėl įtariamo kyšininkavimo suimtas buvęs vieno didžiausių Kinijoje valstybinių bankų aukštas pareigūnas, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Kinijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kinijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2023, 9:24 AM

Kinijos plėtros banko buvusio viceprezidento Zhou Qingyu byla perduota nagrinėti ir vykdyti baudžiamąjį persekiojimą, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, citavusi aukščiausiąjį šalies prokurorą.

Pasak „Xinhua“, 61 metų Zhou Qingyu tiriamas ėmęs kyšius ir panaudojęs savo įtaką jų reikalauti. Šiaurės rytų Džilino provincijos teismas „nusprendė jį suimti, byla toliau nagrinėjama“.

Prieš dešimtmetį į valdžią atėjęs Kinijos prezidentas Xi Jinpingas vykdo plačią kampaniją prieš giliai įsišaknijusią pareigūnų korupciją. Šalininkai teigia, kad ši politika skatina švarų valdymą, o kritikai sako, kad ji padeda Xi Jinpingui atsikratyti politinių varžovų.

Pastaruoju metu kampanija buvo nukreipta į kai kuriuos aukščiausiuosius šalies finansų pareigūnus. Praėjusį mėnesį buvęs valstybinio Kinijos „Citic“ banko prezidentas Sun Deshunas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už neteisėtai įgytą daugiau nei 130 mln.

JAV dolerių vertinamą turtą. Tarp kelių kitų, prieš kuriuos pradėtas tyrimas, yra buvęs Kinijos pramonės ir komercijos banko vadovo pavaduotojas ir buvęs Kinijos banko pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.