NATO: Rumunijoje sudužęs rusų dronas nesitaikė į Aljanso teritoriją

NATO neturi informacijos, kad Rumunijoje sudužęs dronas iš Rusijos būtų taikęsis į Aljanso teritoriją. Tai Briuselyje agentūrai dpa pareiškė NATO atstovas Dylanas White‘as. Jis pažymėjo, jog, Rumunijos duomenimis, Rusija paleido bepilotį, kad juo atakuotų Ukrainos uosto infrastruktūrą.

Dronas dingo prie Latvijos ir Rusijos sienos<br>Scanpix nuotr.
Dronas dingo prie Latvijos ir Rusijos sienos<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-14 19:32, atnaujinta 2023-12-14 19:33

NATO atstovas taip pat patvirtino, kad Rumunijoje dislokuoti vokiečių naikintuvai buvo pakelti į orą, kai Rusijos dronai per ataką prieš Ukrainą pažeidė NATO oro erdvę.

Agentūros dpa informacija, naikintuvų įgulos atpažino Rusijos orlaivius, be kita ko, pagal vizualinį kontaktą, tačiau NATO įsakymo juos numušti negavo.

Per atakų prieš taikinius Ukrainoje bangą buvo užregistruota iki 70 rusiškų „Shahed 136“ tipo bepiločių orlaivių, iš kurių vienas, preliminariais duomenimis, sprogo Rumunijos oro erdvėje. Šie dronai gali gabenti iki 60 kg sprogstamąjį užtaisą.

Komentuodamas šią ataką, NATO atstovas sakė: „Griežtai smerkiame rusų atakas prieš infrastruktūrą Ukrainoje ir palei Dunojų“. Padėtis esą nuolat stebima, palaikomas glaudus kontaktas su Rumunijos institucijomis.

Rumunijos gynybos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad Dunojaus deltoje netoli Rumunijos Grindu kaimo, esančio už 6,5 km nuo Ukrainos sienos, yra 1,5 m gylio bombos krateris. Galimybė, kad tai buvo Rusijos dronas, buvo apibūdinta kaip „galima“. Per incidentą sužeistųjų nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.