Tik Rusijoje: svarbiausiame metų renginyje V. Putinas atsakinėjo į savo klono klausimus

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ketvirtadienį po dvejų metų pertraukos surengus daugiau nei keturias valandas trukusią metų pabaigos spaudos konferenciją, Kremliaus vadovas sulaukė klausimų ir iš netikėto pašnekovo – savo paties virtualaus klono, sukurto dirbtinio intelekto.

V. Putinas sulaukė klausimų iš dirbtinio intelekto sukurto savo paties virtualaus klono.<br>Stop kadras.
V. Putinas sulaukė klausimų iš dirbtinio intelekto sukurto savo paties virtualaus klono.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2023, 3:35 PM, atnaujinta Dec 14, 2023, 5:54 PM

Renginyje vaizdo ryšiu buvo parodytas dirbtinio intelekto sukurtas V. Putino vaizdo įrašas, kuriame Rusijos prezidentui užduodami keli klausimai.

Pirmiausia jame virtualusis V. Putinas klausia tikrojo V. Putino, ar šis turi daug dvynių, o paskui paklausia apie V. Putino požiūrį į pavojus, susijusius su dirbtiniu intelektu.

„Jūs galite kalbėti kaip aš ir naudoti mano balsą, net mano balso tembrą, bet aš supratau, kad tik vienas žmogus gali kalbėti kaip aš ir naudoti mano balsą, ir tai būsiu aš“, – į dirbtinio intelekto sukurto savo klono klausimą atsakė V. Putinas.

„Kalbant apie dirbtinį intelektą, jūs esate mano pirmasis dvynys“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie galimus dirbtinio intelekto pavojus, V. Putinas sakė, kad šios technologijos pažangai sutrukdyti nebeįmanoma, todėl reikia ją prižiūrėti ir šiam procesui vadovauti.

„Ar turėtume bijoti dirbtinio intelekto, ar ne? Užkirsti kelią dirbtinio intelekto, kuris aptiktų kvapus, turėtų pojūčius ir turėtų pažintinių gebėjimų, pažangai... neįmanoma. Jei negalime užkirsti tam kelio, turėtume tęsti ir vadovauti šiam procesui“, – kalbėjo V. Putinas ir pridūrė:

„Tačiau niekas nežino, kuo tai pasibaigs.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.