O. Scholzo diplomatinis žaidimas: prieš diskusijas apie Ukrainą pakvietė V. Orbaną kavos pertraukėlei

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas suteikė Viktorui Orbanui, pagrindiniam Ukrainos stojimo į ES opozicionieriui, neplanuotą „kavos pertraukėlę“ per aukščiausiojo lygio susitikime Briuselyje vykusias diskusijas Ukrainos klausimu.

O. Scholzas ir V. Orbanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
O. Scholzas ir V. Orbanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 11:52 AM

Visa tai įvyko po gruodžio 14 d. tris valandas trukusios ES vadovų diskusijos, praneša portalas „Politico“, remdamasis savo šaltiniais.

„Jei V.Orbanas tikrai nėra pasirengęs sutikti pradėti derybas su Kijevu dėl ES plėtros, jis turėtų kuriam laikui išeiti iš salės“, – žiniasklaida suponuoja O.Scholzo minčių eigą.

Taigi, kai atrodė, kad diskusija atsidūrė aklavietėje, O.Scholzas staiga išsikvietė Vengrijos ministrą pirmininką išgerti kavos. Pasiūlymą jis pateikė prie bendro apskritojo stalo visų ES vadovų akivaizdoje.

Dėl šio politiko manevro buvo galima priimti sprendimą pradėti derybas dėl Ukrainos stojimo į ES, pabrėžia žiniasklaida. Po priverstinės „kavos pertraukėlės“ su O.Scholzu V.Orbanas nusprendė apskritai palikti derybų salę.

Žiniasklaida užsimena, kad Vokietijos politikas žaidė diplomatinį žaidimą: viena vertus, 26 ES narės vis tiek galėjo patvirtinti Ukrainos kelią į bloką nedalyvaujant vienam iš jos vadovų, kita vertus, V.Orbanas vis tiek galėjo pasakyti pasauliui, kad jis nebalsavo už Ukrainą.

Kaip žinote, po istorinio sprendimo dėl Ukrainos V.Orbanas savo socialiniuose tinkluose patikslino, kad jis vis dar buvo „prieš“.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.